22_03_29_erdmost_nincskep

Érmekkel ünnepelték a Holdújévet

22_03_29_erdmost_nincskep

Érmekkel ünnepelték a Holdújévet

Öt kung-fussal vett részt a 2019-es Holdújév fesztivál mellett rendezett Vadmalac Kung-fu Kupán az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika Sportegyesület, amelynek kezdő versenyzői is bemutatkoztak formagyakorlatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A háromnapos budapesti Holdújév fesztivál mindegyik napja a kínai kultúra jegyében zajlott, emellett rendezték meg a Vadmalac Kung-fu Kupát, ahol a kisebb, a sportágat nem régóta űző sportolók mérték össze tudásukat formagyakorlatban.

– Arra kifejezetten jó, hogy a kis harcos fiatalok bontogassák szárnyaikat – mondta az eseményről Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke, edzője.

Az érdiek öt indulója közül Broszman Bertalan és Broszman Benedek már a tavalyi év során is több versenyen elindult, ezúttal pedig mindketten ezüstérmesek lettek.

Három újoncot is avattak, hiszen Szeles Máté, Józsa Noel és Mák Melinda is debütált a sportágban, igaz, utóbbi testvére, Mák Attila révén már az elmúlt években is betekintést nyerhetett a kung-fu életbe.

– Mák Melinda, Szeles Máté és Józsa Noel is nagyon szépen teljesítettek, mint kezdő versenyzők, amit mutat az érmek csillogása – utalt a klubvezető arra, hogy mindhárom újonc aranyérmes lett. – A Broszman-testvérek kicsit belehibáztak, ezért csak ezüst került a nyakukba, de ne legyünk telhetetlenek, mert ez is jó arány, hogy öt versenyzőből három arany-, kettő ezüstérmes lett – fűzte hozzá Balogh Péter.

Az ÉSWS SE-nél idén sokkal inkább a küzdelemé lesz a főszerep a nagyobb, rutinosabb versenyzők esetében, így legközelebb február 9-én, Zalaegerszegen szerepelnek, ahol egy diák országos bajnokságot rendeznek, melynek neve: „Küzdelem a diákoknak a drog ellen”.

– Maga az esemény elnevezése is nagyon tetszik, mert vannak, akik odafigyelnek erre és felhívják rá a figyelmet. K-1 light szabályrendszerben fogunk itt versenyezni, erre a területre először tévedünk, így nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de a lényeg, hogy a srácok kihozzák magukból, amit várunk – jegyezte meg a következő versenyről Balogh Péter.

Az érdiek ezt követően márciusban ennek a szervezetnek a combat Európa-bajnokságán vesznek részt Budapesten, majd áprilisban Dunakeszin elkezdődik a kung-fu szövetség által szervezett országos bajnokság első fordulója, amely után a tervek szerint még Pozsonyba is ellátogatnak egy nemzetközi viadalra az érdiek.

Eredmények, 2019 Holdújév fesztivál, Vadmalac Kung-fu Kupa
Józsa Noel 1. hely
Mák Melinda 1. hely
Szeles Máté 1. hely
Broszman Benedek 2. hely
Broszman Bertalan 2. hely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email