22_03_29_erdmost_nincskep

Fokozott rendőri ellenőrzés zajlott az utakon

22_03_29_erdmost_nincskep

Fokozott rendőri ellenőrzés zajlott az utakon

Az Érdi Rendőrkapitányság vezetője a rendőrségi törvény szerinti felhatalmazás alapján rendelt el a mai napra fokozott ellenőrzést a rendőrkapitányság illetékességi körzetében. Ez az ellenőrzés ma éjfélig fog tartani. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ilyen ellenőrzéseknek mindig van egy megelőző időszaka, amikor elemzik, értékelik azt, hogy a területen milyen bűncselekmények, milyen jogsértő cselekmények vannak, milyenek várhatóak és mik a jellemzők – tudtuk meg Kürti Istvántól, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől.

– Ilyenkor egy nagyobb egység van kint a területünkön. Természetesen az Érdi Rendőrkapitányság kiegészül a Polgárőrséggel is, tehát egy nagy számú ellenőrző személy tud a terepen lenni. Az Érdi Rendőrkapitányságnak hét település van a felügyelete alatt, ilyenkor mind a hét települést meglátogatjuk, és a településeknek egy-egy részét, vagy az egész települést lezárjuk egy rövid időszakra. Megnézzük, hogy erre a területre kik érkeznek be és kik távoznak. Emellett azt is, hogy kik és milyen célzattal vannak bent a területen – tette hozzá a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

Ilyenkor nagy számban történnek ellenőrzések, így az adott területen lakók is tanúi lehetnek a készenléti akciónak. Ebben az esetben a körözés alatt álló személyek vélt vagy ismert tartózkodási helyére is elmennek a rendőrök, illetve a polgárőrök, és amennyiben őket is ellenőrzés alá tudják vonni, akkor a velük kapcsolatos intézkedéseket a rendőrség le is folytatja.

– Minden szakterület képviselteti magát – tehát a bűnügyi szolgálat, a közrendvédelmi szolgálat, illetve a közlekedésrendészet is kint van a területen. Mind civil autókkal, mind megkülönböztető jelzéssel ellátott autókkal kint vagyunk. Nagyon fontos ennek az operatív része is, hiszen nem mindig kell látni a rendőrt, hogy egy adott területen jelen van, de nagyon fontos a nyílt része is, úgyhogy ellenőrző-áteresztő pontokat alakít ki ilyenkor a rendőrség a maghatározott településrészeken és az arra közlekedő autósokat, gyalogos személyeket, mindenkit ellenőrzés alá vonnak. Így el tudjuk számoltatni az esetleg rossz szándékkal arra járókat – emelte ki Kürti István.

A rendőrség kéri a lakosság türelmét és toleranciáját, ugyanis ezekben az esetekben bárkit ellenőrzés alá lehet vonni, tehát azokat is, akik egyébként teljesen tisztességesek és a jogkövetés talaján állnak. Mindez a lakosság érdekében történik, a lakosság szubjektív biztonságérzetét próbálja a rendőrség megerősíteni, illetve fenntartani.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email