22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: minden éremből három jutott

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: minden éremből három jutott

Két-két arany- és ezüstérmet, illetve három bronzérmet szereztek egyéniben az Érdi Spartacus SC birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén, akik ezek mellett a felnőtt női csapat révén még egy első, a junior szabadfogású fiú csapatnak köszönhetően még egy második helyet értek el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb a Kőér utcai Sportcsarnokban, a Pénzügyőr Kupán léptek szőnyegre a felnőtt férfi és női versenyzők, ahol az érdiek négy női és két férfi birkózóval szerepeltek. A nőknél 53 kilogrammban a hat nevező közül három is érdi volt. Az A-csoportban Sipos Boglárka és Lemák Diána végeztek az első két helyen a ceglédi Rehor Orsolya előtt, míg a B-jelű hármast Dénes Mercédesz nyerte meg. Az elődöntőben Sipos Boglárka a földesi Faragó Nikolettől, Lemák pedig Dénestől kapott ki. A fináléban az érdiek válogatottja felülmúlta Faragót, így aranyérmes lett, míg a kisdöntőben Lemák revánsot vett Siposon a csoportkörben elszenvedett vereségért, így bronzérmes lett.

Mellettük még 59 kilóban Varga Lilien volt érdekelt, akinek egy ellenfele volt a BHSE-s Bognár Erika személyében, akitől kikapott, így ezüstérmet szerzett.

Ezzel együtt a lányok mindhárom éremből szereztek egyet, amely által a csapatversenyben az élen végeztek.

A felnőtt kötöttfogású férfiaknál az 55 kilós Kovács Bence és a 97 kilós Molnár Tamás mérette meg magát. Kovács ötfős csoportjában két-két győzelmet és vereséget könyvelhetett el, így bronzérmes lett, míg Molnár a nyolc között kapott ki FTC-s riválisától, s hetedikként végzett.

Ezt követően Kaposváron a junior szabadfogásúak vívtak meg huszonkét szakosztály részvételével, az Érdi Spartacust hatan képviselték.

A 65 kilósoknál Berta Mike második lett csoportjában, majd az elődöntőben és a harmadik helyért rendezett mérkőzésen is alulmaradt, s csúszott le egy hellyel a dobogóról.
92 kilóban Végh Richárd rendkívül eredményesen szerepelt, mind a Kőbánya SC-s Máté Bencét, mind csapattársát, Pataki Sámuelt legyőzte, így aranyérmet szerzett, Pataki pedig a dobogó legalsó fokára állhatott.

A 97 kilogrammosok mezőnyében is két kérdi szerepelt, Végh Artúr 3–1-gyel, Varga Dániel 1–3-mal zárta csoportját, így előbbi – gyengébb tusaránya miatt ezüstérmes lett, utóbbi éppen jobb tusaránya miatt negyedik helyen végzett.

A hatodik érdi Tamás Patrik volt a 125 kilogrammosok között, ahol a nyolc között a Vasasos Németh Alexet verte, az elődöntőben kikapott a végső győztes Rézműves Patriktól, majd a kisdöntőben Marton Márk is legyőzte, ezáltal a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

A Spartacus juniorjai a három éremmel és a három pontszerző helyezéssel viszont a csapatverseny második helyén zártak a Csepeli BC mögött és az ESMTK előtt.

Eredmények
Női minősítési verseny

53 kg: Dénes Mercédesz I., Lemák Diána III., Sipos Boglárka IV.
59 kg: Varga Lilien II.

Felnőtt kötöttfogású minősítési verseny
55 kg: Kovács Bence III.
97 kg: Molnár Tamás VII.

Junior szabadfogású minősítési verseny
65 kg: Berta Mike IV.
92 kg: Végh Richárd I., Pataki Sámuel III.
97 kg: Végh Artúr II., Varga Dániel IV.
125 kg: Tamás Patrik V.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email