22_03_29_erdmost_nincskep

Lakást vásárolna? Erre figyeljen!

22_03_29_erdmost_nincskep

Lakást vásárolna? Erre figyeljen!

Szigorú szankciókra számíthatnak azok, akik - fittyet hányva a helyi építési szabályoknak - a megengedhetőnél több lakást alakítanak ki egy-egy ingatlanon - jelentette be T. Mészáros András. A polgármester elmondta: a visszaélések elszaporodtak az utóbbi hónapokban, és a járási hivatallal együttműködve mindent megtesznek ezek felszámolásáért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyi építési szabályzat rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva egyes érdi ingatlanokon a megengedhetőnél jelentősen több lakást alakítanak ki a lelkiismeretlen építtetők, kivitelezők, ami a vásárlók számára többféle hátránnyal jár.

– Ilyen esetekben nem önálló albetétként bejegyzett lakást vásárolnak, hanem valamekkora tulajdoni hányadot. Nem tudnak önálló közüzemi fogyasztásmérőket igényelni, ráadásul az ilyen telkek csaknem egészét elfoglalják a lakásokhoz tartozó gépkocsik, rengeteg a burkolt felület, igénytelen a zöldterület. Úgy tapasztaljuk, egyre több károsultja van ezeknek a machinációknak – fűzte hozzá T. Mészáros András.

– Az idei év kiemelt feladatai közé fog tartozni e visszaélések feltárása, megszüntetése, a legszigorúbb intézkedésekkel – akár a bontás elrendelésével – is élve. Ebben a járási építésfelügyelettel működünk majd együtt. Az információkat egyrészt az ellenőrzések során feltárt adatokból, másrészt az ingatlanpiaci hirdetésekből szerezzük – tette hozzá T. Mészáros András, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Érd területén lakóövezetben az ingatlanok jelentős részén egylakásos lakóépület építhető, ezer négyzetméteres telekméret fölött alakítható ki két lakás, de ennél több sem építési engedéllyel, sem anélkül nem hozható létre. Főutak mentén, városközponti és alközponti területeken ettől eltérő intenzitással lehet építkezni – a részletekről az építéshatóság, a főépítész csoport ad pontos tájékoztatást.

– Megújult honlapunkon minden hatályos vonatkozó helyi rendelet elérhető. Javasoljuk az ingatlanvásárlóknak, hogy mielőtt több millió forintot fektetnének be egy új otthonba, ellenőrizzék, hogy az építtető, az eladó a jogszabályoknak megfelelő módon járt-e el – zárta szavait a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email