22_03_29_erdmost_nincskep

Havas, hókásás utak

22_03_29_erdmost_nincskep

Havas, hókásás utak

A Dunántúl északi részén, a főváros és a Balaton térségében, valamint az északkeleti országrészben még havazik. A gyorsforgalmi utak a középső országrészben havasak, hókásásak, másutt sónedves a burkolat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Dunántúl, a Dél-Alföld és a keleti országrész fő-és mellékútjainak burkolata jellemzően havas, hókásás, másutt sónedves. A friss hó vastagsága az érintett területeken 1-4 cm, Somogy megyében 5-10 cm közötti.
A látási viszonyok általában jók.

Túlnyomórészt szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -7 és 0 C fok között változik.A Dunántúl északi részén, a főváros és a Balaton térségében, valamint az északkeleti országrészben még havazik – olvasható az Útinform ma reggeli jelentésében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzése szerint kora délelőttig többfelé lehet havazás, majd előbb a déli megyékben, délután északon is megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás, hózápor fordulhat elő. Délután délkeleten a felhőzet is felszakadozhat. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható, délkeleten, délen valószínű olvadás. Késő estére -6, -1 fokra hűl le a levegő.

.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email