22_03_29_erdmost_nincskep

Súlyemelés: közel a kétéves rekordhoz

22_03_29_erdmost_nincskep

Súlyemelés: közel a kétéves rekordhoz

A német súlyemelő bajnokságon, Weinheimben vett részt az érdi súlyemelő, Jung Beáta, aki a két évvel ezelőtti, U23-as Európa-bajnokságon felállított egyéni csúcsához jóval kisebb súllyal is nagyon közel járt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A weinheimi viadalra minden egyesület két külföldi légióst hívhat meg, s Jungnak ez már a második idénye a német bajnokságban.

Az érdi sportolót az eseményről szóló beharangozó cikkben a legnagyobb tehetségek közé sorolták, amelyet a rúd mellett is bizonyított: szakításban a 90, a 93 és a 95 kilogrammot is sikeresen emelte meg, míg lökésben a 102, a 107 és a 109 kiló sem jelentett akadályt neki, így hat hibátlan fogással, 204 kilogrammos összetettel zárt.

A KSV Lörrachnál szereplő Jung – a verseny különlegessége folytán – nem súlycsoport szerint versenyzett, hanem 65.9 kilóval mérlegelt, amely alapján számolják ki a csapatoknak szerzett pontokat. Ennek értelmében Jung a teljesítményével 140 pontot szerzett a Lörrachnak, de ez is kevés volt a győzelemhez.

Az érdi súlyemelő célja ezen a versenyen a 66 kilogramm alatti testsúly volt, hiszen az áprilisi georgiai (grúziai) Európa-bajnokságon – a megváltozott súlycsoportok miatt – már a 64 kilósok között szerepel. Addig Jung Beáta legközelebb a februári Baczakó Péter Emlékversenyen indul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email