22_03_29_erdmost_nincskep

Büntetőügyekben hozott ítéletet az Érdi Járásbíróság

22_03_29_erdmost_nincskep

Büntetőügyekben hozott ítéletet az Érdi Járásbíróság

Az Érdi Járásbíróságon rövid időn belül megszülettek az első büntető ügyekben hozott ítéletek. Az Érdi Járási Ügyészség két ügyben ittas járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a vádlottakat. A bűncselekményeket 2019. január 1-jén és január 7-én követték el. Mindkét ügyben ügyeletes bíróként az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor járt el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tárgyalóteremben az ügyész, a vádlott és a vádlott kirendelt védője volt jelen. Az ügyész a tárgyaláson szóban előterjesztette a vádat, majd a vádlotti figyelmeztetéseket követően mindkét vádlott élt az új büntetőeljárási törvény biztosította lehetőséggel, és a bűncselekmény elkövetésének elismerése mellett lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottakat kihallgatta, majd az ügyészi és a védői perbeszédeket követően ítéletet hozott.

Az egyik ügyben a bíróság a korábban szintén ittas járművezetés vétsége miatt elítélt vádlottat 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, míg a másik ügyben a büntetlen előéletű vádlottal szemben 100.000.- Ft pénzbüntetést és 6 hónap B kategóriás közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. Az ítéleteket a jelenlevők mindkét esetben tudomásul vették, így az eljárások jogerősen befejeződtek.
Az Érdi Járásbíróság felállításával az Érdi Járás településein elkövetett bűncselekmények esetén – amennyiben annak feltételei fennállnak – az Érdi Járási Ügyészség indítványára az Érdi Járásbíróság az első két ügyhöz hasonlóan bíróság elé állításos eljárás keretében akár az elkövetéstől számított 15 napon belül ítéletet hozhat. Az ilyen típusú gyors eljárások generális visszatartó hatása rendkívül erős, hiszen a büntetőjogi felelősségre vonás a bűncselekmény elkövetéséhez képest rövid időn belül megtörténik.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email