22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem az ügy áll előtérben, hanem a polgár”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem az ügy áll előtérben, hanem a polgár”

Így fogalmazott Aradszki András országgyűlési képviselő Törökbálinton, az új városháza kormányablakának átadó ünnepségén. A törökbálinti kormányablak teljes körű ügyintézést tesz lehetővé a térségben élőknek, így az Érd nyugati részén, Sóskúton, illetve a Pusztazámoron lakóknak is. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az átadó ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy „a tavalyi év során 13,5 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat, az átlagos ügyintézési idő 8 és fél perc, a várakozási idő átlagosan 15 perc volt. Tehát kevesebb, mint fél óra alatt lehetett egy ügyet intézni”. Mint mondta, „a kormány célja a következő húsz, harminc évben, hogy Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen”. 

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja az eseményen elmondta, hogy elsődleges lett az ügyfelek segítése a közigazgatási ügyek intézésében. Emellett kiemelt szempont, hogy mindez családbarát módon történjen.
– Jópár évvel ezelőtt vezettük be azt az intézkedést a Pest megyei kormányablakokban, miszerint a kisgyermekkel érkezők auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan elsőbbséget élveznek, tehát nem kell a sort végigállniuk. Mi ezt a családbarát intézkedést folytatjuk itt is – emelte ki a kormánymegbízott.

Aradszki András országgyűlési képviselő tudósítónknak elmondta, hogy a kormányablak nyolc ablakkal működik és a törökbálintiak mellett az érdi, a pusztazámori, a sóskúti és tárnoki lakosok is tudnak majd itt ügyet intézni. 
– A lakcímbejelentéstől kezdve a TAJ-kártya igénylésén át az anyasági segély, valamint egyes földhivatali ügyek elintézéséig mindenre van itt lehetőség. A kormányzatnak az a célja, hogy bővítse ezeket az ügycsoportokat, de egyben egyszerűbbé is váljon az ügyintézés. Ez egyre inkább komfortosabbá teszi a közigazgatás és az állampolgár közti kapcsolatot – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy harminc évet vártak a városháza felépítésére, amelyet már úgy alakítottak ki, hogy kormányablak is helyet kaphasson benne és ezzel az emberek egy helyen, minél gyorsabban el tudják intézni ügyeiket.

Az átadót követően az első ügyfelek már ki is próbálhatták a kormányablakot, amely mától kezdve elérhető a környékbeliek számára. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email