22_03_29_erdmost_nincskep

Fedezze fel Érd természeti értékeit!

22_03_29_erdmost_nincskep

Fedezze fel Érd természeti értékeit!

-Nincs még egy ilyen város hazánkban, amely annyi természeti kincset őrizne, mint Érd - mondja Czabai Balázs, a Czabai-kert tulajdonosa. És ha már ilyen természeti kincsekkel rendelkezik a város, úgy illik, hogy azt a kultúra napja alkalmából (is) bemutassák az érdeklődőknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 22-én délután 5 órától a Magyar Földrajzi Múzeum igazi érdikumokkal készül megünnepelni a kultúra napja alkalmából Érd természeti kincseit. Bemutatják Sipos György diorámáit az érdi természeti értékekről, aztán Mácsai Anetta igazgatóhelyettes, múzeumpedagógus kalauzolja el a hallgatóságot a diorámák múzeumpedagógiában betöltött szerepéről. De itt még nem ér véget a program, a résztvevők megismerhetik Szabó Ilona Valéria: Bohém Pipi és a Tollasok című mesekönyvét, amit a Czabai-kert ihletett, végül megnézhetik a Czabai-kert című filmet, és meghallgathatják Czabai Balázs előadását Érd páratlan értékű tölgyfáiról is.

Érden elsőként a Czabai-kertet helyezték természetvédelmi oltalom alá még 1977-ben. A kert tölgyfái és a kertben fészkelő számos madár pedig nap mint nap meghálálja azt a gondoskodást és törődést, amivel a kerttulajdonos, Czabai Balázs kezeli őket. Arról nem is beszélve, hogy a kert a Poly-Art és az IRKA tagjainak kiapadhatatlan forrású múzsájának is bizonyult: számtalan festmény, vers és próza született már a madárbarát kertben. 

A kultúra napi rendezvény alkalmából kérdezte a kertről Czabai Balázst az Érd Fm 101.3:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email