22_03_29_erdmost_nincskep

Jobban vannak a mentett kecskék

22_03_29_erdmost_nincskep

Jobban vannak a mentett kecskék

A körülményekhez képest jól vannak a január 10-én kimentett kecskék. Az állatok elkerültek Érdről, egy gazdához, ahol az igényeiknek megfelelő tartásban részesülnek, és folyamatos állatorvosi kezelés alatt állnak – értesült az ÉrdMost.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A neve elhallgatását kérő gazda tudósítónknak elmondta: az érdi lakos negyven kecskebakot tartott négy méterrel a föld alatt, úgy, hogy az állatok nem tudtak kijönni a számukra kialakított pincéből. Betegek, rühösek, szőrhiányosak voltak, mikor kimentették őket, egy-kettő el is hullott közülük – amire sajnos számtani lehetett a hatósági állatorvos megállapítása szerint.

– A többi kecskének két körbála etetőben szénát, illetve jó minőségű szalmát adtam. Úgy gondolom, ezek a jószágok rosthiányban szenvedtek: abrakot kaptak, de szálas takarmányt kevesebbet. Azóta a szálas takarmány éjjel-nappal előttük áll, és gyógyszert is kapnak, és jól érzik magukat – mondta az állattartó, aki kérdésünkre azt is elmondta: látható, hogy az érdi ember ellátta az állatokat, ám azokat a feltételeket, amelyek a kecskék jóllétéhez szükségesek, nem biztosította.

– A bakkecskék voltak a legrosszabb állapotban, hiszen őket a föld alatt tartotta elzárva. Többen meg is vakultak. A többiek ki tudtak jönni a „bunkerekből” a ketrecekbe, de ez a tartás sem volt megfelelő, hiszen ezer négyzetméteres telken nem lehet százharminc kecskét tartani, hanem több hektáron kell legeltetni őket. Most már lassan egy hete vannak nálunk ezek a mentett kecskék, kialakult az itteni életük. Nagyon kezes, kedves jószágok, bízom benne, hogy rendbejönnek – zárta szavait a gazda.

Az előzményekről itt olvashat.https://erdmost.hu/hu/cikk/allatkinzot-fuleltek-le-erden

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email