22_03_29_erdmost_nincskep

Online biztonság

22_03_29_erdmost_nincskep

Online biztonság

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a tárnoki általános iskola végzőseinél a Biztonságos Internethasználat Világnapja alkalmából egy négy alkalomból álló előadás-sorozatot szervezett 2019. január 9. - február 13. közötti időszakra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első két előadásra az elmúlt héten került sor, amelyek keretében a rendőrök interaktív módon, a diákokat aktívan bevonva hívták fel figyelmüket a közösségi oldalak, a divatos online játékok használatának veszélyeire, a chat felületek biztonságos használatára és a személyes adatok védelmének fontosságára. A bűnmegelőzési előadó játékos csoportfeladatokkal, kisfilmekkel, és megtörtént esetek közös megbeszélésével vezette le az előadásokat.

Adataink védelme a legfontosabb! Az online veszélyek elkerülése érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

· Ne adja meg senkinek felhasználói nevét és jelszavát!     
· Közösségi oldalon ne legyen nyilvános a profilja, a személyes adatait, a megosztott tartalmakat csak az ismerősei láthassák!   
· Csoportosítsa ismerőseit, ezáltal korlátozhatja, hogy ki mit láthat!         
· Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profiljával történő bejelentkezés során ellenőrizze, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adataihoz (születésnap, e-mail cím, ismerőseinek köre stb.) fér hozzá! Szükség esetén módosíthatja az elérhető információk körét.
· Más által is használt számítógépen – ha befejezte az internet használatát – minden esetben jelentkezzen ki a közösségi oldalról, levelezéséből! A böngésző bezárása nem elegendő.
· Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot fontos adatairól! Erre alkalmas lehet egy külső merevlemez, amit csak a biztonsági mentés idejére csatlakoztatunk a számítógéphez, vagy olyan online tárhely, amely tárolja a fájlok korábbi verzióját is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email