22_03_29_erdmost_nincskep

Up röpi: győzött az érdiekkel felálló válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Up röpi: győzött az érdiekkel felálló válogatott

3:1-re nyert Ausztria ellen a Delta RSE Érd női röplabdacsapatának két játékosával, Flach Dórával és Tátrai Zsanettel felálló magyar lány U16-os válogatott az Eb-selejtező első körében, Szlovákiában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint nem indult jól az osztrákok elleni, puhói mérkőzés, miután a magyarok 4:4 után nyolcpontos hátrányba kerültek (13:5). Innentől kezdve viszont gyorsan fordítottak, 16:15 után pedig nem engedték ki a vezetést a kezükből (25:19). Sőt, a lendület a második játszmára is megmaradt, amelyet fölényesen, 25:9-re hoztak. A harmadik szettben is többnyire a magyarok vezettek, de 19:17 után egy négypontos szériával fordítottak az osztrákok, 25:21-re hozták a felvonást.

A negyedik játszmában viszont ismét magabiztosan játszottak a magyarok, akik 25:18-ra nyerték az – mint kiderült – utolsó szettet (3:1).

A mérkőzésen mindkét érdi csereként lépett pályára.

– Nagyon megilletődötten kezdték a lányok a mérkőzést, de szerencsére a jó nyitásokkal és a precíz centertámadásokkal sikerült megfordítani, majd megnyerni az első szettet. A harmadik játszmában tört meg a lendület, ekkor nem működött igazán sem a fogadás, sem a támadás befejezés. Jól kezdtük a negyedik szettet, és kisebb hullámokkal ugyan, de szépen játszottunk. Örülök, hogy győzelemmel kezdtünk! – olvasható Halász Márta szövetségi edző nyilatkozata a hunvolley.hu-n.

A mieink január 10-én, csütörtökön, 17.30-kor a házigazda szlovákok ellen folytatják, majd 11-én, pénteken, 15 órakor Ciprus ellen lépnek pályára.

Leány U16-os Eb-selejtező, Púchov, Szlovákia
Magyarország–Ausztria 3:1 (19, 9, –21, 18)
Magyarország: Märcz 8, Budai, Rieder 11, Sinka 16, Olcsváry 10, Regős 9. Csere: Stankovics (liberó), Radnai 11, Monteiro, Tátrai, Flach, Kindrusz. Szövetségi edző: Halász Márta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email