22_03_29_erdmost_nincskep

Több helyen is lehet vért adni a héten

22_03_29_erdmost_nincskep

Több helyen is lehet vért adni a héten

Több millióan vannak a világon, akik vért adnak, sőt, rendszeresen teszik ezt. Emberek milliói köszönhetik nekik az életüket, úgy, hogy közben nem is ismerik egymást. Most Ön is segíthet, januárban a környéken több véradást is szervez a Vöröskereszt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 11-én, pénteken 12:00 és 14:00 között a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola (Törökbálint, Óvoda utca 6.) lesz a véradás helyszíne. Ugyanazon a napon 15:00 és 18:00 között a Parkvárosi Közösségi Házban adhatnak vért azok, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek és az előzetes orvosi vizsgálat során sem dönt másképp a helyszínen lévő orvos. 

A véradás feltételei:

  • 18 éves kornál idősebb, 65-nél fiatalabb életkor
  • kifogástalan egészség, amit a helyszínen elvégzett rövid orvosi vizsgálat is igazol
  • 50 kg-nál nagyobb testsúly
  • személyi okmányok, a TAJ- kártya, a lakcímkártya és a személyi igazolvány. Külföldi állampolgár esetén útlevél és a magyar TAJ-kártya kell
  • esetleges tetoválás és a testékszer készíttetését követően fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy valaki véradó lehessen.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email