22_03_29_erdmost_nincskep

Ünnep az időseknél

22_03_29_erdmost_nincskep

Ünnep az időseknél

Betlehemessel, verssel ünnepelték a karácsonyt a Topoly utcai idősotthonban december 21-én. A támogatók jóvoltából meglepetések is kerültek a fa alá, és nem maradhatott el az ünnepi vacsora sem. Van olyan idős lakó, akinek ezek az alkalmak jelentik karácsony ünnepét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az intézmény mintegy hatvan lakója közül kevesen töltik családi körben a karácsonyt. Van, aki pár órára ellátogat a rokonokhoz, barátokhoz, de általában az otthonban töltik az ünnepnapokat, és hozzájuk jönnek el a gyerek, unokák – de olyan lakó is akad, akinek már nincsenek hozzátartozói, vagy ha vannak is, messze élnek. Számukra az idősotthon dolgozói varázsolnak ünnepet, a támogatók segítségével.

Idén december 21-én délután tartották a karácsonyi ünnepséget: az érdligeti Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom fiataljai adtak elő betlehemes játékot, majd az otthon két lakója, Grozdics Teréz és Illés Lászlóné mondott verset, és szerepeltek az intézmény munkatársai is.

Karácsonyfát is állítottak, mint minden évben, három gondozási egységükben: a nagyépület földszintjén és emeletén, valamint a kisházban. A fenyők feldíszítésében a lakók is segítettek. Az ünnepi vacsora december 21-én csirkepaprikás, diós és mákos sütemény, gyümölcs és üdítő volt.

Nem maradhatott el az ajándékozás sem, amit a támogatók jóvoltából tudtak biztosítani az otthon munkatársai. Helyi és környékbeli cégek, vállalkozók adományoztak az otthonnak (élelmiszert, ruházatot, illatszert, édességet), és a városi Szeretetcsomag akció keretében is támogatták az időseket. A Nyugdíjasok Szociális Fóruma is hozzájárult a pénteki ünnepséghez.

Idén még egy rendezvény vár az idősekre: december 28-án előszilverszteri mulatságot tartanak, akkor ünneplik majd meg a névnaposokat is. A szépkorúak játékkal, vetélkedővel, no meg nótával, tánccal búcsúztatják majd a 2018-as esztendőt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email