Bélyegkép

Útfejlesztés, saját forrásból

Járdát terveznek az Ürmös-Eperfa utcákban és a Szovátai úton, és 200 milliós városi forrásból kiépítik a vasútfejlesztésben érintett Felvigyázó és Csalogány utcát, valamint a Tétényi utat – döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés. Határoztak továbbá arról, hogy elektromos töltőberendezés létesülhet a Gárdonyi iskolánál, és a következő esztendőre is szerződést köt a város a Volánnal. Közgyűlési összefoglaló.

A képviselők elfogadták az Érd útfejlesztési koncepciójának továbbfejlesztésére irányuló javaslatot. Mint Simó Károly alpolgármester tudósítónknak hangsúlyozta, ezt a 2012-es koncepciót folyamatosan fejlesztik; a jelenlegi előterjesztés arra irányult, hogy bővítsék a lokális gyűjtőúthálózatot.

– Ezen kívül most két konkrét dologról is döntés született: járdaépítés tervezéséről az Ürmös utca–Eperfa utca szakaszon és a Szovátai úton, illetve arról, hogy a jelenleg zajló vasúti fejlesztésben érintett utak kiépítése történjen meg (Felvigyázó utca, Csalogány utca, Tétényi út). A 2019-es évben erre önkormányzatunk biztosítja a forrásokat a költségvetésében: az útépítésre 200 millió forintot, a járdatervezésre pedig 20 millió forintot – mondta tudósítónknak Simó Károly alpolgármester, aki hozzátette: meglepő, hogy a baloldali képviselők még ezt a döntést sem tudták támogatni szavazataikkal, mint ahogy szinte mindig az érdi útépítések ellen szavaznak.

A képviselők döntése értelmében módosul a közműves szennyvízelvezető hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 27/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelet: Simó Károly elmondta, hogy azok, akiknek nehézséget okozna a csatlakozási díj megfizetése, a jövőben három év helyett öt évre is kérhetnek részletfizetést. Akinek a megélhetését veszélyeztetné a díj megfizetése, különleges méltányosságot igénylő esetben ezt a díjat el is lehet engedni – hangsúlyozta.

A közgyűlésen elhangzott: Érden a jövőben a tervek szerint több helyen elektromos töltőberendezést létesítenek; az egyiket a Gárdonyi iskola Petőfi utca felőli parkolójában kívánja kialakítani e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. Ehhez az Érdi Tankerületi Központ már hozzájárult, és az ülésen a képviselők is megszavazták a javaslatot.

– A jövő az elektromos autóké, így szükség lesz minél több töltőállomásra is – jegyezte meg Simó Károly.

A képviselők döntöttek arról, hogy a következő esztendőre is közszolgáltatási szerződést kötnek a Volánnal, a menetrendszerinti helyi, közforgalmú autóbusz közösségi közlekedési hálózat működtetésére.

A közgyűlés elfogadta a képviselői tevékenységről, valamint a Polgármesteri Hivatal 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint a közgyűlés 2019. évi munkatervét, és meghatározták a jövő évi közmeghallgatás időpontját (2019. november 28, 17 óra).

A grémium elfogadta az Érdi Sport Kft. 2019-es üzleti tervét, valamint az Érdi Galéria jövő évi kiállítási és pénzügyi tervét, illetve az Érdi Polgárőrség 2019. évi költségvetését és szakmai koncepcióját. A testület döntött az Érdi Települési Értéktár bizottság jövő évre vonatkozó munka- és pénzügyi tervéről is.     

Személyi döntésekre is sor került: a képviselők határoztak arról, hogy a Szociális Gondozó Központ magasabb vezetői teendőit január elsejétől Bertalan Ildikó Zsuzsanna látja el, míg az Intézményi Gondnokság intézményvezetője Bíró László lesz. Mindkét kinevezés öt évre szól. A testület döntése értelmében szintén öt évre meghosszabbították az az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fekete Zoltán megbízatását.

Szeretetcsomag: köszönet a támogatóknak

Nagy sikerrel zárult idén is a városi Szeretetcsomag akció, aminek Pulai Edina független képviselő volt a főszervezője. Pulai Edina a közgyűlésen köszönetet mondott a támogatóknak – Érd Aréna, Érd Médiacentrum, Érdi Újság, Család- és Gyermekjóléti Központ, Parkvárosi Közösségi Ház, Szepes Gyula Művelődési Központ, Városfejlesztési Kft. – valamint azoknak az iskoláknak és jóakaratú embereknek, akik segítségükkel, adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az érdi gyermekeknek, családoknak, időseknek boldog karácsonyuk legyen.

Nem a közösségi közlekedéssel kapcsolatos szerződésre

Dr. Havasi Márta (DK) nemmel szavazott a Volánnal kötendő közszolgálati szerződésre. Mint elmondta: az elkövetkezendő két évre ugyanolyan feltételek mellett, ugyanolyan színvonalú szolgáltatásra köt az önkormányzat megállapodást a Volánnal.

– Nem használtuk ki az alkalmat arra, hogy azokat az anomáliákat, amelyek a helyi közlekedésben észlelhetők – és ami különösen az M7-esen túli területeket sújtja – próbáljuk valahogy az elvárhatósághoz és az igényekhez igazítani – hangsúlyozta az ülést követően tudósítónknak a képviselő, aki, mint mondta, így nem tudta támogatni az előterjesztést.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email