22_03_29_erdmost_nincskep

Útfejlesztés, saját forrásból

22_03_29_erdmost_nincskep

Útfejlesztés, saját forrásból

Járdát terveznek az Ürmös-Eperfa utcákban és a Szovátai úton, és 200 milliós városi forrásból kiépítik a vasútfejlesztésben érintett Felvigyázó és Csalogány utcát, valamint a Tétényi utat – döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés. Határoztak továbbá arról, hogy elektromos töltőberendezés létesülhet a Gárdonyi iskolánál, és a következő esztendőre is szerződést köt a város a Volánnal. Közgyűlési összefoglaló.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselők elfogadták az Érd útfejlesztési koncepciójának továbbfejlesztésére irányuló javaslatot. Mint Simó Károly alpolgármester tudósítónknak hangsúlyozta, ezt a 2012-es koncepciót folyamatosan fejlesztik; a jelenlegi előterjesztés arra irányult, hogy bővítsék a lokális gyűjtőúthálózatot.

– Ezen kívül most két konkrét dologról is döntés született: járdaépítés tervezéséről az Ürmös utca–Eperfa utca szakaszon és a Szovátai úton, illetve arról, hogy a jelenleg zajló vasúti fejlesztésben érintett utak kiépítése történjen meg (Felvigyázó utca, Csalogány utca, Tétényi út). A 2019-es évben erre önkormányzatunk biztosítja a forrásokat a költségvetésében: az útépítésre 200 millió forintot, a járdatervezésre pedig 20 millió forintot – mondta tudósítónknak Simó Károly alpolgármester, aki hozzátette: meglepő, hogy a baloldali képviselők még ezt a döntést sem tudták támogatni szavazataikkal, mint ahogy szinte mindig az érdi útépítések ellen szavaznak.

A képviselők döntése értelmében módosul a közműves szennyvízelvezető hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 27/2016. (IX.30.) önkormányzati rendelet: Simó Károly elmondta, hogy azok, akiknek nehézséget okozna a csatlakozási díj megfizetése, a jövőben három év helyett öt évre is kérhetnek részletfizetést. Akinek a megélhetését veszélyeztetné a díj megfizetése, különleges méltányosságot igénylő esetben ezt a díjat el is lehet engedni – hangsúlyozta.

A közgyűlésen elhangzott: Érden a jövőben a tervek szerint több helyen elektromos töltőberendezést létesítenek; az egyiket a Gárdonyi iskola Petőfi utca felőli parkolójában kívánja kialakítani e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. Ehhez az Érdi Tankerületi Központ már hozzájárult, és az ülésen a képviselők is megszavazták a javaslatot.

– A jövő az elektromos autóké, így szükség lesz minél több töltőállomásra is – jegyezte meg Simó Károly.

A képviselők döntöttek arról, hogy a következő esztendőre is közszolgáltatási szerződést kötnek a Volánnal, a menetrendszerinti helyi, közforgalmú autóbusz közösségi közlekedési hálózat működtetésére.

A közgyűlés elfogadta a képviselői tevékenységről, valamint a Polgármesteri Hivatal 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint a közgyűlés 2019. évi munkatervét, és meghatározták a jövő évi közmeghallgatás időpontját (2019. november 28, 17 óra).

A grémium elfogadta az Érdi Sport Kft. 2019-es üzleti tervét, valamint az Érdi Galéria jövő évi kiállítási és pénzügyi tervét, illetve az Érdi Polgárőrség 2019. évi költségvetését és szakmai koncepcióját. A testület döntött az Érdi Települési Értéktár bizottság jövő évre vonatkozó munka- és pénzügyi tervéről is.     

Személyi döntésekre is sor került: a képviselők határoztak arról, hogy a Szociális Gondozó Központ magasabb vezetői teendőit január elsejétől Bertalan Ildikó Zsuzsanna látja el, míg az Intézményi Gondnokság intézményvezetője Bíró László lesz. Mindkét kinevezés öt évre szól. A testület döntése értelmében szintén öt évre meghosszabbították az az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fekete Zoltán megbízatását.

Szeretetcsomag: köszönet a támogatóknak

Nagy sikerrel zárult idén is a városi Szeretetcsomag akció, aminek Pulai Edina független képviselő volt a főszervezője. Pulai Edina a közgyűlésen köszönetet mondott a támogatóknak – Érd Aréna, Érd Médiacentrum, Érdi Újság, Család- és Gyermekjóléti Központ, Parkvárosi Közösségi Ház, Szepes Gyula Művelődési Központ, Városfejlesztési Kft. – valamint azoknak az iskoláknak és jóakaratú embereknek, akik segítségükkel, adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az érdi gyermekeknek, családoknak, időseknek boldog karácsonyuk legyen.

Nem a közösségi közlekedéssel kapcsolatos szerződésre

Dr. Havasi Márta (DK) nemmel szavazott a Volánnal kötendő közszolgálati szerződésre. Mint elmondta: az elkövetkezendő két évre ugyanolyan feltételek mellett, ugyanolyan színvonalú szolgáltatásra köt az önkormányzat megállapodást a Volánnal.

– Nem használtuk ki az alkalmat arra, hogy azokat az anomáliákat, amelyek a helyi közlekedésben észlelhetők – és ami különösen az M7-esen túli területeket sújtja – próbáljuk valahogy az elvárhatósághoz és az igényekhez igazítani – hangsúlyozta az ülést követően tudósítónknak a képviselő, aki, mint mondta, így nem tudta támogatni az előterjesztést.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email