Bélyegkép

Ismét sporttal gyűjtöttek

Egy érdi teremkerékpáros edzőterem tulajdonosa szervezett közös tekerést, a befolyt összegből pedig családokat támogattak a karácsonyi időszakban. A tartós élelmiszer-csomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségével adták át családoknak.

A Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Központjában került sor arra a kis ünnepségre, ahol megkapták a családok a tartós-élelmiszer csomagokat egy érdi teremkerékpáros edzőterem tulajdonosától, Gerván Csaba edzőtől.

– Teremkerékpáros tekerést szerveztünk, két órát töltöttünk el és nagyon jót szórakoztunk is, amellett, hogy egy jó ügyet szolgáltunk. A tekerésből összejött 100 ezer forint, amiből hat családnak tudtunk tartós élelmiszereket vásárolni az ünnepek előtt. 

Az edző azt is elmondta, hogy a családsegítővel egyeztettek, mire van szüksége a családoknak, így csomagonként 17 ezer forint összegből válogatták ki a szükséges termékeket.

–  Vannak a csomagban alapvető élelmiszerek – felvágott, liszt, cukor, tej, puding a gyerekeknek, lencse, olaj. Emellett olyan termékeket is beleraktunk, amiről mondták, hogy egy kicsit luxusnak számít. Lekvár, méz és teafüvek is kerültek a csomagba – tette hozzá Gerván Csaba, aki arról is beszélt, hogy korábban is volt már ilyen kezdeményezésük, akkor tanszereket vásároltak a családoknak, erről itt olvashatnak részletesebben. 

A gyűjtés azonban nem áll meg, ugyanis országos szinten is segítettek már rászoruló családoknak, de úgy tervezik, hogy jövőre is elindítják a kezdeményezést: húsvétkor és az iskolakezdéskor is szeretnék segíteni a családokat.

– A résztvevőktől a legnagyobb visszajelzésünk az, hogy meghirdettük a tekerést és gyakorlatilag két óra alatt elfogyott rá az összes hely. Ennél jobb visszajelzés nem is kell szerintem – emelte ki az edző.

A tartós élelmiszerek mellett a könyveknek is nagyon örültek a kicsik, amiket az egyik nagy könyvesbolt-hálózat ajánlott fel a családsegítőnek. A gyerekek bátran válogattak a különböző korosztályoknak szánt mesekönyvek és regények között, és az otthon maradt testvéreiknek is vihettek belőle.

– Az egész évben nagyon nagy szükség van a segítségnyújtásra, de azért a karácsonyi időszakban nagyon sok támogató van. Nagyon meglepődtem ezen a kezdeményezésen, de természetesen nagyon örülünk a segítségnek. Két gyermekem van, így most nagyon jókor jött ez a csomag – mondta el örömmel az eseményen az egyik édesanya. 

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email