22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: két veretlen az élen

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: két veretlen az élen

Tizenheten gyűltek össze az Érdi VSE sporttelepén a IX. Minaret kupa nyílt rapid sakkversenyre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sajnos Dunaharasztiról senki nem tudott eljönni és az őszi győztes Glatt Gábor se jelentkezett, de így is erős volt a mezőny. Az előzetes esélylatolgatások szerint a résztvevők közül Bereczki István (Törökbálinti Sakkbarátok Sport Egyesülete), Szabó Levente (Sárosdi Sakk Egyesület), a százhalombattai Szécsi Péter, valamint három érdi sakkozó (Szilágyi Sámuel, Horváth Péter, Holtság István) volt esélyes a kupa megnyerésére.

A kezdeti játszmák nem okoztak meglepetéseket, majd a holtversenyes első helyezés után a harmadik fordulóban Szilágyi Sámuel már egyedül vezette a tabellát és végig az élen maradt. Bár Horváth Péter beérte, de az azonos pontszám esetében alkalmazott mellékszámítások Szilágyinak kedveztek, így ő nyerte a fődíjat. A Minaret kupák történetében először fordult elő, hogy két versenyző is veretlenül fejezze be a versenyt.

Az egyaránt hat ponttal záró Szilágyi Sámuel és Horváth Péter mögött harmadik helyen Szabó Levente zárt 4,5 ponttal, őt pedig négy négypontos sakkozó, Szécsi Péter, Vári Gergő Bendegúz, Kánnai László és Bereczki István követte.

Az ifjúságiak mezőnyében Kozma Adorján Torda lett az első, megelőzve Vitányi Márkot.

A legjobb amatőr versenyző Vári Gergő Bendegúz, a legjobb 60 év feletti pedig Szabó Levente lett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email