Bélyegkép

Kerekesszékes vívás: Krajnyák Japánban is tarolt!

Tőr egyéniben aranyérmes, a női párbajtőr csapattal második lett az UTE érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna a Kiotóban rendezett évzáró világkupaversenyen.

Az érdi parasportoló a tőrözők A-sérültségi kategóriájában hétfős csoportjában öt győzelemmel és egy vereséggel végzett az orosz Szicseva mögött, a főtáblán így a 32 között erőnyerőként nem kellett vívnia, de a tizenhat között hongkongi, a negyeddöntőben orosz ellenfelét is magabiztosan múlta felül. Az elődöntőben honfitársát, Hajmási Évát legyőzve jutott a fináléba, ahol a kínai Csing Zsongot verve lett aranyérmes.

A viadal záró napján a Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Mező Boglárka összeállítású magyar párbajtőrcsapat ezüstérmes lett, miután a döntőben az oroszoktól szenvedett vereséget.

Krajnyák az idei Világkupa hat állomásán összesen tizenkét érmet szerzett. A Egerben, Montreálban és Pisában a tőrözőknél egyéniben zárt az élen, míg Egerben a párbajtőr csapattal is elsőként végzett. Montreálban emellett a párbajtőrözőknél lett ezüstérmes. Egerben és Varsóban egyaránt harmadikként, míg utóbbinál a tőrözőknél is a dobogó legalsó fokán zárt. Tbilisziben pedig egyéniben és csapatban is második lett a tőrözőknél. Az UTE érdi parasportolója idén még az olaszországi Terniben rendezett Európa-bajnokságon a tőrözőknél harmadik, a párbajtőrözőknél ötödik lett.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email