22_03_29_erdmost_nincskep

Totális dráma a Delta meccsén…

22_03_29_erdmost_nincskep

Totális dráma a Delta meccsén…

Ugyan meccslabdája is volt, mégis csak egy pontot szerzett a TFSE elleni 2018-as utolsó hazai mérkőzésén a Delta RSE Érd a női röplabda NB II Közép csoportjának tizedik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rendkívül izgalmasan indult a Delta RSE Érd és a TFSE U21-es csapatának mérkőzése, hiszen az első játszmában hol az érdiek, hol a fővárosiak vezettek, a TF azonban nem hibázta el a szettlabdáját és 25:23-as győzelmével előnybe került.

A második felvonásban megtartotta az elsőből hozott lendületét a vendég csapat, azonban 14:10-es vezetése után káprázatos szériát produkáltak Dömötör-Mátrai Beáta lányai, akik 23:15-re fordítottak végül hét ponttal nyerték a szettet és egyenlítettek (25:18).

A harmadik játszma is hullámzó játékot produkált mindkét fél részéről, hol a Delta, hol a TF lépett meg néhány ponttal, de hiába voltak 15:11-es előnyben is Laub Regináék, a játékrész hajráját a TF bírta jobban, amely 25:20-as szettgyőzelmével már biztosan (legalább egy) pontot szerzett.

A negyedik felvonás eleje is legalább olyan kiélezett volt, mint az addigi három játszma, de 14:16 után a Delta 7:0-s sorozatot produkált, s a végén sem remegtek meg az érdi kezek, a 25:20-as részsikerrel pedig már a hazaiak is biztosan pontszerzők voltak.

Így következett a mindent eldöntő, ötödik szett, ahol eleinte a Delta akarata érvényesült, amit mutat, hogy a térfélcserénél négy, majd nem sokkal később öt pont is volt a különbség a hazaiak javára (9:4). Innen viszont felkapaszkodott a TF, amely 14:13-nál Tombor Szonjáék meccslabdáját is hárította, majd az utolsó két pontot is megszerezte, így 3:2-re nyert.

– Most úgy gondolom, hogy nyertünk egy pontot, bár hármat is hozhattunk volna – felelte a 3:2-es hazai vereség és az ezzel járó egy pont megszerzése után Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője – Egy kicsit bizonytalanok voltunk, megremegett a kéz. Ezt kell megtanulniuk a lányoknak, hogy nagyobb nyomás és téthelyzet alatt is bírják a játékot. Ez a fajta figyelem most megbicsaklott, ami az elmúlt mérkőzéseken megvolt. Megvolt az is, hogy „add ide, én akarom beütni”, de most ez is hiányzott, a feladó játszotta azt a játékot, amit kell, az ütők kicsit lassabbak voltak és lemaradtak a labdákról… – tette hozzá a vezetőedző.

– Ha valaki ránéz a tabellára, akkor úgy gondolhatta, hogy nem mi vagyunk az esélyesek – kezdte a mérkőzés előtt két győzelemmel és hét vereséggel álló TFSE szakvezetője, Gyurászik Gábor. – Ezzel ellentétben a mi csapatunk esélyesebb volt már csak a koránál és a magasságánál fogva is. Azt kértem a lányoktól, hogy győzzük le önmagunkat, mert ez az elmúlt mérkőzéseken nem sikerült, ezért állunk a tabellán ott, ahol. Aki a végén kevesebbet hibázta, az tudott nyerni, illetve az utolsó szettben négy ászt, vagy ászértékűt tudtunk szerválni és ez eldöntötte a mérkőzést – jegyezte meg a TFSE vezetőedzője.

A Delta tíz mérkőzés után öt-öt győzelemmel és vereséggel, tizenhét pontot gyűjtve a tizenkét csapatos tabella hatodik helyén áll, az alapszakaszt pedig december 8-án, a Penta Gödöllői RC U21-es alakulatának vendégeként zárja. Ezt követően a rájátszásban – az NB I-es alakulatok U21-es együttesei nélkül – már oda-visszavágós párharcokat rendeznek a hét NB II-es csapat számára az előzetes tervek szerint január és április között.

Női röplabda NB II, Közép csoport, 10. forduló
Delta RSE Érd–TFSE 2:3 (–23, 18, –21, 20, –14)
Delta RSE Érd: Tátrai Zs., Tombor Sz., Hainzmann, Laub, Végh, Gál, Darvas, Flach, Tombor B., Nagy B., Jakab B., Tóth L. B., Csörgi. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email