22_03_29_erdmost_nincskep

Érettségire készülnek a könyvtárban

22_03_29_erdmost_nincskep

Érettségire készülnek a könyvtárban

Az emelt szintű magyar érettségire segítheti a végzős diákok felkészülését a Csuka Zoltán Városi Könyvtár november 21-én, szerdán induló, "Finomságok éretleneknek és érdeklődő éretteknek" című sorozata, amely várhatóan három előadásból áll majd. Az első alkalmon, november 21-én 17 órakor dr. Szentesi Zsolt, az Eszterházy Károly Egyetem tanára fog tippeket adni arról, hogyan lehet sikeresen ráhangolódni az írásbeli műelemzésekre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt Nida Judit, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, dr. Szentesi Zsolt maga is érettségztet végzősöket, éppen ezért nagyon jól tudja, milyen problémák szoktak felmerülni a legtöbbször, milyen bakik fordulhatnak elő az érettségin, illetve hogy hogyan lehet elkerülni ezeket.

A könyvtár igazgatóhelyettese hozzátette, hogy az előadásokon igyekeznek majd előtérbe helyezni azokat a műveket, amelyek bár szerepelnek az emelt szintű érettségi tételek között, mégis kevésbé ismertek. A következő előadásra februárban kerül majd sor, akkor már egy konkrét mű elemzésével, az utolsó, harmadik alkalomra pedig valamikor tavasszal, és ha a visszajelzésekből úgy látják, hogy megszereti a fiatalok a sorozatot, akkor jövőre is folytatják majd.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email