22_03_29_erdmost_nincskep

Krajnyák két ezüsttel zárta a Világkupát

22_03_29_erdmost_nincskep

Krajnyák két ezüsttel zárta a Világkupát

Két ezüstérmet szerzett az utolsó, tbiliszi Világkupa állomáson az UTE érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna, aki a tőrözőknél egyéniben és csapatban is második lett, míg a párbajtőrözőknél kilencedik helyen zárt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Krajnyák Zsuzsanna hibátlan mérleggel, öt győzelemmel kezdte az év utolsó Világkupa állomását, hiszen a tőrözők A-sérültségi kategóriájában hatfős csoportjából öt győzelemmel, elsőként jutott tovább. A 29 indulót felsorakoztató mezőnyben így a 32 között erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben pedig a török színekben versenyző Elke Lale Van Acherberget múlta felül 15–6-ra. A nyolc között az orosz Alena Evdokimovát 15–11-re, az elődöntőben honfitársát, Hajmási Évát kiélezett meccsen 15–14-re győzte le, azonban a döntőben a kínai Gu Haiyantól 15–8-ra kikapott, így ezüstérmet szerzett.

A prábajtőrözőknél csoportjában négy győzelemmel és két vereséggel zárt, majd a főtáblán könnyed, 15–2-es győzelmet aratott a spanyol Begona Garrido ellen, azonban a legjobb tizenhat között kikapott a kínai Zou Xufengtől, ezáltal összesítésben a kilencedik helyet szerezte meg.

Krajnyák harmadik versenyszáma a tőrözők csapatversenye volt, ahol Hajmási Évával és Mező Boglárkával meneteltek. A mieink előbb a grúzokat 45–35-re, majd az oroszokat 45–14-re múlták felül, azonban a döntőben az olaszok 45–35-re legyőzték a magyarokat, így Krajnyákék a csapatversenyben ezüstérmesek lettek.

Krajnyák az idei Világkupa öt állomásán összesen tíz érmet szerzett. A mostani két érem mellett Egerben, Montreálban és Pisában a tőrözőknél egyéniben zárt az élen, míg Egerben a párbajtőr csapattal is elsőként végzett. Montreálban emellett a párbajtőrözőknél lett ezüstérmes. Egerben és Varsóban egyaránt harmadikként, míg utóbbinál a tőrözőknél is a dobogó legalsó fokán zárt.

Az UTE érdi parasportolója idén még az olaszországi Terniben rendezett Európa-bajnokságon a tőrözőknél harmadik, a párbajtőrözőknél ötödik lett.

A másik érdi kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi sérülés miatt már a szeptemberi, olaszországi kontinensviadalt is kihagyta, ezért Tbilisziben sem mérette meg magát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email