22_03_29_erdmost_nincskep

Mi leszek, ha nagy leszek?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi leszek, ha nagy leszek?

Idén is megtartották a pályaorientációs napot az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A tavalyi évhez hasonlóan most is rendhagyó módon mutatták be szakmákat a gyerekeknek, ugyanis önkéntes szülők meséltek nekik izgalmas hivatásukról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendőrség, a tűzoltóság és a mentősök is részt vettek a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola idei pályaorientációs napján, ahol a felsősöknek a középfokú oktatási intézmények vezetői és diákjai tartottak előadást. Az alsóbb éveseknek különböző hivatásokat mutattak be, míg az 5-6-os évfolyamok külső helyszínekre látogathattak el, ahol megismerhették a város vállalkozóit: voltak a polgármesteri hivatalban, a rendőrségen és a katasztrófavédőknél is.

– Emellett meghívtuk a szülőket is: van 9 csapat, akik 20 perces váltásban mind a középfokú oktatási intézmény előadására el tudnak menni. Így segíteni tudjuk a gyerekek pályaorientálását. Én vallom azt, hogy már az első osztályban többféle dolgot kell bemutatni. A gyerekek általában még 8-os korukban sem tudják, merre tovább, de így lehetőségük van megismerni különböző hivatásokat – emelte ki a program kapcsán Maitz Ferenc igazgató.

A szülőknek is tartottak előadásokat, ahol többek között a digitalizációról és a nyelvtanulás fontosságáról is szó esett. Az alsósok különösen élvezték a különféle hivatások megismerését, élvezettel ültek be a rendőrautóba, ahol kipróbálhatták a szirénát, a hangosbeszélőt, de a mentőautó életmentő eszközeit is bemutatták nekik.

– Eddig a rendőrökkel és a mentősökkel ismerkedtünk meg. A rendőrségnél nagyon sok újat tanultunk meg, volt szó például az ujjlenyomat leolvasásáról, motorokat is bemutattak nekünk, de a bilincset és a gumibotot is kipróbálhattuk – mondta el Kas Melinda Anna, a Kőrösi egyik diákja.

Az iskola igazgatója azt is hozzátette, hogy mivel ilyen nagy siker minden évben a pályaorientációs nap, főként, amióta a szülőket is bevonják a programokba, egészen biztosan megtartják jövőre is. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email