22_03_29_erdmost_nincskep

Sokáig tartotta a lépést a Győrrel az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Sokáig tartotta a lépést a Győrrel az ÉRD

Az első félidőben jól tartotta a lépést a Győrrel az ÉRD, a másodikban azonban a Rába-partiak tempót váltottak és 40–27-re legyőzték Szabó Edina csapatát a női kézilabda NB I nyolcadik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem kezdte jól a Győr elleni mérkőzését az ÉRD, hiszen a jóval esélyesebb házigazda Kari Brattset és Nycke Groot dupláival hat perc alatt 4–1-re húzott el, de szépen lassan Szabó Edina lányai is belejöttek, a győriek villámgyors góljaira volt válaszuk, s egy 6–2-es érdi szériát kihasználva Kiss Nikolették a 22. percben egyenlítettek is (11–11).

Aztán viszont több vendég támadásba is hiba csúszott, így a vezetés helyett ismét a győriek voltak háromgólos előnyben, amelyből a szünetig kettőt meg is tartottak (18–16), de az ÉRD játékára nem lehetett panasz, hiszen méltó ellenfele volt egy teljes játékrészen keresztül a világ legjobb csapatának. Pláne úgy, hogy a játékrész derekán a vendégek elvesztették Kisfaludy Anettet is, aki a mérkőzés hátralévő részében már nem lépett pályára…

A fordulás után azonban hengerelt a házigazda, a 38. percre már hét gólra hízott a különbség, s ugyan az érdieknek is voltak jó periódusaik, mivel a 45. percben már csak öt volt közte, de innentől kezdve nem tudta tartani a lépést a BL-győztessel Szabó Edina csapata, hiszen támadásban vagy Kiss Éva, vagy a kapufa mentette meg a Rába-partiakat a góltól, így végül a Győr 40–27-re nyert.

– Nagyon sportszerű, jó meccs volt, gratulálok a Győrnek a győzelemhez és a játékhoz. Óriási dinamikával játszottak, mi egy félidőig valódi ellenfelek voltunk még úgy is, hogy elég sok hiba becsúszott. A védelemből kiesett az első félidő közepén Kisfaludy Anett, aki az ÉRD kulcsjátékosa és abszolút vezére. Az elmúlt időszakban sok dolog sújtott minket, emiatt ez nagyon kemény volt. Ettől függetlenül tartottuk magunkat, viszont a második félidei fegyelmezetlen játék miatt mérges vagyok – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Nagyon jó és szimpatikus mérkőzés volt. Természetesen Anettnek én is a legjobbakat kívánom. Az első félidőben nem találtuk a védekezés ritmusát, nem voltunk elég agresszívek és nem segítettünk annyit a kapusnak, ennek is tudható be az első félidei eredmény, amellett hogy az ÉRD is jól kézilabdázott. A második félidőben már tudtunk nem csak lerohanásból, hanem felállt fal ellen is kézilabdázni, ami egy BL-szint és dinamika volt. Amikor nyílt az olló, abban jelentős szerepe volt Kiss Évának, mint ahogy az első félidőben Janurik Kingának – nyilatkozta Danyi Gábort, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

– Úgy érkeztünk ide, hogy szeretnénk megnehezíteni a Győr dolgát, ami az első félidőben sikerült is még ha olyan hibákat is vétettünk, amiket nem szabadott volna. A második félidőben fejben és sebességben is túlnőttek rajtunk, de örülünk, hogy az elsőben sikerült őket tartanunk és ebből építkezünk, a másodikat pedig próbáljuk kijavítani, mert olyan meccsek jönnek, amikre nagyon szükségünk lesz és ott a második félidőben is szeretnénk nagyon odafigyelni. Az egész csapat nevében mondom, hogy reméljük, Anettnek nincs semmi baja és felépül – mondta az érdiek csapatkapitánya, Janurik Kinga.

– Egy jó csapattal találkoztunk ma. Végig azt játszottuk, amit szerettünk volna és a második félidőre sikerült egy nagyobb különbséget kialakítani. Jól játszott az ÉRD és remélem, mielőbb felépül – mondta Kiss Éva.

Az ÉRD legközelebb november 6-án lép pályára, amikor 18 órától a Budaörsöt látja vendégül az ÉRD Arénában.

Női kézilabda NB I, 8. forduló
Győri Audi ETO KC–ÉRD 40–26 (18–16)
Győr, 4713 néző. V: Őri, Pozdena
Győr: Leynaud – Bódi 4, S. Oftedal 7 (2), Groot 4 (1), Brattset 5, V. Kristiansen 3, Puhalák
Csere: Kiss É. (kapus), Hansen 7, Fodor 3, Knedliková 2, Görbicz 3 (2), Afentáler 2, Pál T., Varga E.
Edző: Danyi Gábor
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 9 (3), Kiss N. 3, Tóth G. 2, Kisfaludy, Jerábková 4, Gávai
Csere: Foggea (kapus), C. Lassource 1, Simon A., Kovacsevics 4, Szabó L. 2, Lavko 1, Schatzl Natalie 1 (1)
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 11. p.: 6–4. 17. p.: 9–7. 22. p.: 11–11. 26. p.: 14–11. 38. p.: 25–18. 45. p.: 27–22. 53. p.: 34–24. 
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5 ill. 4/4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email