Bélyegkép

Megújuló utak és mellékutcák

Több, az érdi főútvonalakon végzett közműmunka is befejeződhet novemberben – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Fontos, hogy november 5-11. között lezárják a Folyondár utca–Alsóerdősor utca útvonalat, ugyanis ekkor úgynevezett remix technológiával megerősítik az útalapot.

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: bár Magyarországon az a gyakorlat, hogy a 12-14 méter széles utak mentén zúzott köves padkát alakítanak ki, Érden ahol lehetséges, szegélyköveznek is, ez ugyanis sokkal tartósabbá teszi az utat – így készül az Ürmös, a Csaba, a Szövő utca és a Szovátai út is. Amint lesz rá forrás, a főútvonalak mentén kiépítik a járdát ott, ahol még nincs.

Ami a munkálatok jelenlegi állását illeti, a  Csaba és a Szövő utcákban már terítették a kiegyenlítő aszfaltréteget, most a szegélyezés és padkaépítés folyik. Amint ezzel végeznek, jöhet a második réteg aszfalt; ezt a kivitelezők november végéig szeretnék befejezni.

Amint megérkezik az állami közútkezelői engedély, félpályás lezárással a csapadékvíz-elvezető rendszert összekötik a Szövő és Folyondár utcák között a Törökbálinti úton át.

A Diósdi úton az Antal utca és Riminyáki út között továbbra is forgalomkorlátozásra lehet számítani. Itt csapadékvíz-elvezetési munkákat végeznek, amíg az időjárás engedi, a befejezés pedig jövő évben várható.

A kivitelezők tájékoztatása szerint november 5-11. között lezárják a Folyondár utca- Alsóerdősor utca útvonalat, ugyanis ekkor úgynevezett remix technológiával megerősítik az útalapot. November végéig az első, kiegyenlítő réteg aszfaltot is elterítik.

A Szovátai úton befejezéséhez közeledik a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása. Itt és a Sóskúti út kapcsolódó szakaszán múlt hétvégén az első aszfaltréteget már leterítették, a következő lépés a padka kialakítása és a szegélyezés, majd november végéig a kopóréteg aszfalt is felkerülhet a tervek szerint. Ha az időjárás ezt nem teszi lehetővé, ez jövő évre marad – az úton így is lehet már közlekedni.

T. Mészáros András a lakóutcák fejlesztéséről is beszámolt. Mint mondta, ezt három forrásból – a képviselői keretből; ötven százalék önkormányzati és 50 százalék lakossági hozzájárulásból; központi költségvetési támogatásból – fedezik.

Nyolc kilométer lakóutca kapott aszfaltot az idén – vagy van folyamatban éppen az aszfaltozása:

Idén aszfaltozott lakóutcák (teljes hosszúságban vagy egy-egy szakaszon): Aradi, Deák Ferenc, Bányász, Fűtő, Harangvirág, Hérics, István, Jázmin, Kárpitos, Kont, Málna, Mecseki, Mély, Miklós, Művezető, Nyomdász, Olvasztár, Orgona, Papagáj, Piroska, Teréz, Trencsényi, Törcsvári, Veronika utcák. Folyamatban: Ágoston, Drégelyi, Nagy Lajos, Petőfi Sándor, Somogyvári utcák.

(Fotónk a Nagy Lajos utcában készült)

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email