22_03_29_erdmost_nincskep

Kézműveskedéssel kezdődött a szünet

22_03_29_erdmost_nincskep

Kézműveskedéssel kezdődött a szünet

Már hagyomány a Batthyányban, hogy az őszi szünetet azzal igyekeznek a pedagógusok a gyerekek számára érdekesebbé, a szülők számára pedig könnyebbé tenni, hogy kézműves foglalkozást tartanak az alsósoktól a felsősökig mindenkinek, aki nyitott egy kis barkácsolásra. Így történt ez tegnap is, amikor csodás őszi asztali díszek, polipok, cicák, sünök születtek a gyerekek kezei között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában 5. éve rendezik meg az őszi kézműves foglalkozást az őszi szünet alatt, amelyen kortól és nemtől függetlenül bárki részt vehet, legyen az kicsi, nagy vagy még nagyobb.

Nikolett annak idején ide járt iskolába, most az öccsét kísérte el a foglalkozásra. Amikor megszólíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, éppen annak a süninek járnak a csodájára, amit az előbb készített. Az öccse, a  2. osztályos Nándor előbb koszorút szeretne készíteni, de később tököt is faragnak majd, méghozzá denevéreset, ahogy hozzáteszi.

Niki azt mondja, nagyon sok mindent lehet itt ilyenkor készíteni, és mindig olyan jó a hangulat, ezért tér vissza rendszeresen évről-évre. „A tavaly itt készült hóembert például most is kint vannak nálunk az ablakban” – mondja.

Lili és Vanda 7. osztályosak, épp a cicájuknak ragasztanak szemet, orrot. A kezdetek kezdete óta részt vesznek ezeken a foglalkozásokon. Azt mondják, egyáltalán nem unják, így, nagylányként sem a barkácsolást, mert nagyon szeretnek kreatívkodni. Ezt a vágyukat minden bizonnyal ki tudták teljes mértékben élni, hiszen ott jártunkkor az alapanyagok, amiket a diákönkormányzat biztosított, még teljesen beterítették az összetolt asztalokat, csak a kézműveskedők fantáziája szabhatott határokat annak, mik születtek aztán belőlük délig.

A Batthyány tanulóinak első napja tehát jókedvvel, kézműveskedéssel, kreatívkodással telt, köszönhetően azoknak a pedagógusoknak is, akik szerényen, a háttérbe húzódva, de nagy odaadással és lelkesedéssel rendezték meg a programot.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email