22_03_29_erdmost_nincskep

Varázslatos világok: Mélyűr fotók a kert végéből

22_03_29_erdmost_nincskep

Varázslatos világok: Mélyűr fotók a kert végéből

Ezzel a címmel tart hétfőn este előadást Fényes Lóránd asztrofotográfus az Érdi Csillagászati Klubban, a Magyar Földrajzi Múzeum épületében, méghozzá az előzetes ígéretek szerint úgy, hogy annak is megjöjjön a kedve az űrt fényképezni, aki még nem csinált ilyet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Csillagászati Klub ma esti előadója, Fényes Lóránd a Magyar Csillagászati Egyesület tagjaként a természetfotózás speciális, világszinten is viszonylag kevesek által űzött ágát képviseli a magyar csillagász társadalomban. Az asztrofotózás Lóránd esetében hobbiként indult, de mára a legfőbb érdeklődési körévé vált.

Annak ellenére, hogy a képei eleinte nemzetközi szinten egyszerűnek mondott felszereléssel készültek, azok olyan színvonalúak, hogy számos helyen jelentek  meg mind itthoni, mind nemzetközi szakmai körökben. Rendszeresen publikál a Magyar Csillagászati Egyesület oldalain, a National Geographic Magyarország weboldalán, a Földgömb magazinban, a Meteor csillagászati szakmagazin számos fotóját tette a címlapjára,  végül, de nem utolsó sorban munkáit az APOD (a NASA napi képgalériája) többször is publikálta. A Brit Királyi Obszervatórium által életre hívott kiemelt presztízsű nemzetközi nagyverseny, az Astronomy Photographer of the Year kategóriagyőztese, az ASA nemzetközi asztrofotós verseny díjazottja, az Év természetfotósa verseny különdíjasa. Az elmúlt években a National Geographic magyarországi kiadása három esetben választotta a fényképeit az év mélyég felvételének.

Fényes Lóránd előadását a Magyar Földrajzi Múzeumban hallhatja és láthatja október 29-én, hétfőn 19 órától.
Addig is itt meghallgathatja az Érd FM-nek adott interjúját:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email