22_03_29_erdmost_nincskep

Édesanya és…

22_03_29_erdmost_nincskep

Édesanya és…

Ezzel a címmel hirdette meg országszerte mini konferenciához hasonló programsorozatát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Az Ága-Boga Egyesület is részt vett a programon, melyet az Érdi Baptista Imaházban tartottak. A különböző városokban különbözőképpen fejezték be az előadások címét, Érden Édesanya és a XXI. század lett az előadás témája.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előadáson azokról a kihívásokról esett szó, amelyekkel egy XXI. századbeli édesanyának kell szembenéznie a munkában, a gyermeknevelésben és a párkapcsolatban. Az eseményen vártak minden olyan nagycsaládost, sokgyermekes édesanyát, akik érdeklődtek a téma iránt. 

– József Attila Mama című verse 85 évvel ezelőtt, október 28-án jelent meg, ez adta a mai esemény apropóját és az édesanya témakört. Mi itt Érden úgy fejeztük be a mondatot, hogy Édesanya és a XXI. század. Ez egy kicsit tágabb fogalom, amely összefoglalja mindazokat a kihívásokat, amiknek egy édesanya ma ki van téve – mondta el az előadó Révész Szilvia, a Family magazin szerkesztője, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi igazgatója, négy gyermekes anyuka.

Révész Szilvia előadásában arról is beszélt, hogy hogyan lehet a mai világban reagálni a megváltozott körülményekre egy édesanyának. 

– Személyesen is tapasztalom, hogy mennyire más ebben a folyamatosan rohanó, impulzussal teli világban gyermeket nevelni. A gyereknevelésben talán az az egyik legnagyobb kihívás, hogy szülőként mi adjunk értékeket, hiszen ez a küldetésünk. Nőként, anyaként pedig az a kihívás, hogy nem járhatunk minden utat, csak a magunkét, ami lemondásokkal is jár – emelte ki Révész Szilvia.

Az előadás nagycsaládos édesanyáknak szólt, akik azt az életutat választották, hogy a családot tekintik a legfőbb értéknek. Ők kaphattak tanácsokat arra, hogyan tudnak megfelelni sokgyermekes édesanyaként a modern világ kihívásainak. Az esemény végén a szülőknek lehetőségük nyílt kérdezni az előadótól és egymással is megvitathatták tapasztalataikat, életútjuk nehézségeit és örömeit. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email