22_03_29_erdmost_nincskep

Ma már nincsenek közösségek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ma már nincsenek közösségek

Kovács György, a Milton Friedman Egyetem gerontoandragógia tanára tartotta az év utolsó előadását a Szenior Akadémián szerdán délután a Szepes Gyula Művelődési Központban a közösségekről, azaz inkább azok hiányáról. Utolsó alkalom lévén azok a szép korúak, akik minden alkalommal részt vettek az akadémia programjain, oklevélben részesültek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A valahova tartozás igénye mindig benne élt és élni fog az emberekben, minél idősebbek vagyunk, annál inkább. Az a  kérdés, hova tartozzunk”, fogalmazott az előadó, aki szerint ma már nincsenek közösségek. Kovács György felhívta a figyelmet arra, hogy a közösség és a csoport fogalmát általában össze szokták keverni egymással a laikusok, pedig nem ugyanaz a kettő, mert előbbiben fontos összetartó erő az azonos célok, értéktartalom, vagy egyfajta beépített morál.

Az előadó az elszigetelődő, ahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgizálódó társadalom egyik legfőbb okának az új technológiát tartja, ami miatt ma már 100-ból 96 ember a telefonját nyomkodva közlekedik és él mindenhol, és fontosabb, hogy a virtuális térben jelen legyen, mint a fizikai valóságban. Ez persze elsősorban az 50 év alattiakra jellemző, emelte ki Kovács György, bár hozzátette, hogy amikor belépett az előadása előtt a termembe, sok szép korú is a telefonját nyomogatta.

Az előadáson szó esett még többek között a közösség kialakulását gátló tényezőkről és a generációs szakadékról is. Utóbbi kapcsán arra hívta fel a figyelmet az előadó, hogy ma a szülők és a gyerekeik között sokkal nagyobb generációs szakadék van, mint a szülők és nagyszüleik között.

A szeniorok hozzászólásaiból az derült ki, hogy úgy érzik, léteznek még közösségek, bár abban egyetértettek, hogy az internetnek és az okostelefonnak köszönhetően valóban sokkal nagyobb a generációs szakadék.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email