22_03_29_erdmost_nincskep

Másodszor tartottak rendészeti próbafelvételit a Kósban

22_03_29_erdmost_nincskep

Másodszor tartottak rendészeti próbafelvételit a Kósban

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak van egy Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja, mely célul tűzte ki, hogy a rendőrszakma mindenki számára elérhető legyen. Éppen ezért pályázatot hirdettek azon roma származású fiatalok részére, akik a rendőri pályát szeretnék választani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Második alkalommal jöttek el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportjától a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolába, hogy megmutassák a rendőr szakma iránt érdeklődő, hátrányos helyzetű vagy kisebbségi diákoknak, milyen a felvételi eljárás a Rendészeti Szakgimnáziumban. A Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport a próbafelvételit megnyitotta minden érdeklődő tanulónak, akik így megismerhették erősségeiket és gyengeségeiket a műveltségi teszten és az erőnléti próbafeladatokon.

– Ahogy a diákoknak is elmondtam, ez teljesen egyenértékű a Rendészeti Szakgimnázium felvételijével, ugyanis áll egy tesztlapból, ami nagyon hasonlít az éles tesztlapra, illetve itt a tornateremben, majd kinn a futópályán a kötelező felmérő szinteket kell teljesíteni. Így a diákok megismerik azt, hogy mi az elvárás, ha be akarnak kerülni – mondta el Tucsányi István alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának vezetője, a Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport vezetője.

A tavalyi évhez képest idén már nőtt az érdeklődés a próbafelvételi iránt, amely a testnevelő tanárok bevonásával kicsit megmozgatja az iskola életét. Az írásbeli teszt egy műveltségi kérdéssor, melyben történelmi és általános jogi kérdések is szerepelnek. Ezeket egy állampolgárnak illik tudni, de a szakközépiskola remekül fel is készíti rá a diákokat.

– A fizikai felmérőn fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás, ingafutás, távolugrást és 2000 méteres futás szerepelnek. Az éles vizsgán az öt legjobb eredményüket választják ki, hogy a ponthatárt elérjék, ezért mi szerettük volna, ha mindegyikben kipróbálják magukat a tanulók – tette hozzá Tucsányi István.

A roma fiatalok felzárkóztatását célzó pályázat feltételeiről bővebben itt olvashatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email