22_03_29_erdmost_nincskep

Halomban állt az alma Tusculanumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Halomban állt az alma Tusculanumban

Finomabbnál-finomabb tortákat és pitéket díjaztak, de lehetett még kézműveskedni, kvízkérdésekre válaszolni, mesét nézni és hallgatni, enni-inni és természetesen táncolni is a kicsiknek és szüleiknek a Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodájában az 5. alkalommal megrendezett alma-napon a hétvégén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha ősz, akkor mindenkinek a szőlő jut eszébe. Vagy – kis amerikai ráhatásra – a tök. Pedig itt az alma is, ami milyen finom és egészséges is, hiszen emlékszünk a mondásra, hogy mi tartja távol az orvost, ugye? Hát persze, hogy az alma. Minden egyes nap. A Tusculanum Óvodában pedig minden évben egy egész napra ez a gyümölcs válik a főszereplővé: almából készült rajzok kerülnek a faliújságokra, almapecsétek a kis munkaasztalokra, az alma-napon minden az almáról szól, no meg a családokról és az oviról, azaz mind a háromról így együtt; merthogy együtt lenni jó.

Az óvoda csoportszobáiban most kézműves feladatok, az ovival kapcsolatos kvízkérdések és diafilmek várták a kicsiket és szüleiket, akik a hosszú folyosón testileg is feltöltődhettek a büfének köszönhetően, ahol a sütiverseny pályamunkáit seperc alatt elkapkodták a feladatok és játékok után kiéhezett apróságok. Artner Lászlóné elárulta, hogy torta és pite kategóriában is szoktak díjakat osztani, ami leginkább barkácskészletből áll, és a nyertes szülők csoportjai kapják.

Miután minden gyerkőc kifogta a nagy tóból az almahalát, bemintázta színes vásznát még színesebb almanyomdákkal, almabábot alkotott és kukacot hajtogatott az almájába, majd válaszolt az ovis kvízkérdésekre és még A nagyravágyó feketerigó és a Kistervérem lesz című meséket is megnézte, hallgatta, kezdődhetett a táncmulatság az udvaron a JP Dance Company ovis tánctanárának vezetőjével.

Szóval élményekből nem volt hiány, csak tudja majd mindenki kiválasztani azt az egyet, amiről rajzolni akar: idén ugyanis újdonságként egy rajzpályázatot is meghirdettek, amire várják a gyerekek alkotásait az alma-napi élményeikről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email