Bélyegkép

Halomban állt az alma Tusculanumban

Finomabbnál-finomabb tortákat és pitéket díjaztak, de lehetett még kézműveskedni, kvízkérdésekre válaszolni, mesét nézni és hallgatni, enni-inni és természetesen táncolni is a kicsiknek és szüleiknek a Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodájában az 5. alkalommal megrendezett alma-napon a hétvégén.

Ha ősz, akkor mindenkinek a szőlő jut eszébe. Vagy – kis amerikai ráhatásra – a tök. Pedig itt az alma is, ami milyen finom és egészséges is, hiszen emlékszünk a mondásra, hogy mi tartja távol az orvost, ugye? Hát persze, hogy az alma. Minden egyes nap. A Tusculanum Óvodában pedig minden évben egy egész napra ez a gyümölcs válik a főszereplővé: almából készült rajzok kerülnek a faliújságokra, almapecsétek a kis munkaasztalokra, az alma-napon minden az almáról szól, no meg a családokról és az oviról, azaz mind a háromról így együtt; merthogy együtt lenni jó.

Az óvoda csoportszobáiban most kézműves feladatok, az ovival kapcsolatos kvízkérdések és diafilmek várták a kicsiket és szüleiket, akik a hosszú folyosón testileg is feltöltődhettek a büfének köszönhetően, ahol a sütiverseny pályamunkáit seperc alatt elkapkodták a feladatok és játékok után kiéhezett apróságok. Artner Lászlóné elárulta, hogy torta és pite kategóriában is szoktak díjakat osztani, ami leginkább barkácskészletből áll, és a nyertes szülők csoportjai kapják.

Miután minden gyerkőc kifogta a nagy tóból az almahalát, bemintázta színes vásznát még színesebb almanyomdákkal, almabábot alkotott és kukacot hajtogatott az almájába, majd válaszolt az ovis kvízkérdésekre és még A nagyravágyó feketerigó és a Kistervérem lesz című meséket is megnézte, hallgatta, kezdődhetett a táncmulatság az udvaron a JP Dance Company ovis tánctanárának vezetőjével.

Szóval élményekből nem volt hiány, csak tudja majd mindenki kiválasztani azt az egyet, amiről rajzolni akar: idén ugyanis újdonságként egy rajzpályázatot is meghirdettek, amire várják a gyerekek alkotásait az alma-napi élményeikről.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email