Bélyegkép

„Ahány zarándok, annyiféle cél”

Kilencedik alkalommal rendezték meg az érdi Rózsafüzér Zarándoklatot, melyen idén is sokan vettek részt különböző céllal. Akik nem akarták vagy nem tudták végigjárni a 17,5 km-es utat, azok bekapcsolódhattak a menet egy-egy szakaszába.

Ebben az évben is Érd keleti részéről, a LEA Otthontól indult a zarándoklat, onnan a Parkvárosi templomig közösen haladt a csoport, majd két ágra váltak szét. Az egyik csoport a Fundoklia-völgyön keresztül jutott el a Tusculanumi templomig, majd az Újtelepi templomot is érintve végül a Jézus Szíve templomhoz érkeztek. A másik ág a Ciszter nővérek érintésével a Postástelepi templomon át jutott el a Jézus Szíve templomig, ahol újra egyesülhetett a két csoport és közösen vonultak Ófaluba.

– Az idei esztendő központi gondolataként az egyházmegye zarándokhelyeit jártuk végig templomonként: így idéztük fel, hogy egy-egy központi zarándoklatnak milyen tematikus üzenete van. Én azt gondolom, hogy ki milyen céllal vesz részt a zarándoklaton, ez személyenként eltérő. Van, aki azért jön, hogy a saját házasságáért imádkozzon, van, aki a gyermekeiért, unokáiért. Van, aki valamiféle betegségtől remél szabadulást, ahány zarándok, annyiféle cél fogalmazódik meg – mondta el Hajdu Ferenc katolikus plébános. 

A zarándoklaton a lelkiség mellett a közösség élményét is megélhették az emberek, ugyanis az úton beszélgetésre, a tapasztalatok megosztására is lehetőségük nyílt. Miután megérkeztek Ófaluba, Spányi Antal megyéspüspökatya szentmiséjével zárult a program.

További cikkeink

További cikkeink

Sífutás, úszás, labdarúgás és röplabda. Ezek a témák várják Önöket az Érd FM 101.3 hétvégi sportműsorában, a Playoff-ban.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email