22_03_29_erdmost_nincskep

„Példaértékű összefogás Parkvárosban”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Példaértékű összefogás Parkvárosban”

Az önkormányzat segítségét kérték, és 50% önerőből finanszírozták a parkvárosi Nyomdász, Olvasztár és Művezető utcák aszfaltozását a helyi lakosok. A pályázat beadásához a lakók 2/3 részének hozzájárulása volt szükséges.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Öntő utcai aszfaltozás adta az ötletet Takács Éva Nyomdász utcai lakosnak, aki rögtön körbe is kérdezett a szomszédok között, hogy hajlandóak lennének-e pénzt áldozni az utca aszfaltozására. T. Mészáros András polgármester is támogatta az ötletet és ő mesélt arról a pályázati lehetőségről, mely szerint a beruházás felét a lakók, másik felét pedig az önkormányzat finanszírozza. A Nyomdász utcában a lakók 2/3 része már az elején rábólintott a lehetőségre, később pedig az aláírásuk is kellett ahhoz, hogy pályázhassanak. 

– A pályázathoz térképvázlatot kellett benyújtani, minden lakostól szükség volt egy aláírásra, így amikor másodszor megkerestem őket, büszkén mondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy példaértékű összefogás jött létre, amit ezúton is köszönök mindenkinek. Fontos kiemelni, hogy a 29 lakosból 27-en hozzájárultak ehhez a beruházáshoz, annak tudatában, hogy itt több nyugdíjas is lakik, sokan pedig hétvégi házként használják itteni ingatlanukat. Márciusban beadtuk a pályázatunkat az önkormányzathoz, egy hónappal később meg is ítélték nekünk ezt az útépítési fejlesztést – mondta el Takács Éva.

Ahogyan az Olvasztár és Művezető utcákban, úgy a Nyomdász utcában is nagyjából 300 méteres szakaszt kellett leaszfaltozni, ami hozzávetőlegesen egy 10 millió forintos beruházást jelent. Ebből az önkormányzat 5 millió forintot állt utcánként, a másik 5 millió forintot pedig a lakóknak kellett előteremteni: ez a Nyomdász utcában például háztartásonként 170 ezer forintot jelentett. A pályázatra való jelentkezést követően másfél hónap állt a lakók rendelkezésére, hogy összeszedjék a vállalt pénzösszeget. Az önkormányzat szerződést kötött a kivitelezővel, majd szeptember elején el is indultak a munkálatok. 

– Nagy örömünkre 2 hét elteltével birtokba is vehettük az új utcánkat, aminek mindenki nagyon örült. Azon kívül, hogy közlekedünk rajta, egy új közösségi tér is létrejött, ugyanis hétvégén rengetegen kijöttek, fiatalok beszélgettek, gyerekek játszottak, bicikliztek, rollereztek az új úton. Nagyon örülünk, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget és ezúton is köszönjük az önkormányzatnak, a Városfejlesztési Osztálynak a segítséget – emelte ki a kezdeményező.

A projekt az Olvasztár utcában Zsigovits Béla, a Művezető utcában pedig Zsinkó Lajos kezdeményezésére valósult meg. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email