22_03_29_erdmost_nincskep

Lázár Evelin lett a diákpolgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Lázár Evelin lett a diákpolgármester

Diákpolgármestert, -alpolgármestert és -képviselőket választottak pénteken az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium, az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 9-12. évfolyamába járó diákjai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A voksolás mindhárom intézményben lezajlott, délután négykor pedig ünnepélyesen kihirdették a választás eredményét: a súlyozott számítás szerint Lázár Evelin, a Gárdonyi iskola tanulója lett a diákpolgármester, 932 vokssal, az alpolgármesterek pedig Varga Dorina (VMG, 911 szavazat) és Albert Alexa (Kós, 795  szavazat) lettek.

Mint Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző az ünnepségen elmondta, a tizenöt képviselő-jelölt közül a súlyozott szavazatok alapján az alábbi öt fiatal lett diákképviselő:

Apáti Zsófia Panna (VMG), 1028 szavazattl, Diós Gabriella (VMG), 990 szavazattal, Hagyba Dominik (Gárdonyi) 957 szavazattal, Hedlitska Dorina (Gárdonyi), 945 szavazattal, és Hoffer Virág (VMG), 928 vokssal.

A szavazásra jogosult 1518 diák közül összesen 1342 adta le voksát, ami az összes választó 88 százaléka. Az iskolákban az eredményt a szavazatszámláló bizottságok állapították meg, a leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal. A bizottságok által összesített eredményekből állapították meg a választás végeredményét.

Lázár Evelin tudósítónknak elmondta: nem számított a győzelemre, ugyanis nagyon erősnek érezte a kampányt mindhárom iskola részéről.

– Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon várom ezt az évet, és biztos vagyok benne, hogy jól együtt tudunk majd dolgozni az alpolgármesterekkel és a megválasztott képviselőkkel, hiszen már a kampány ideje alatt is sokat beszélgettünk. Jó csapatot fogunk alkotni – mondta Evelin, hozzátéve: hamarosan összeülnek, és eltervezik az évet.

Varga Dorina alpolgármestert arról kérdeztük, van-e a kampányban felvázolt programjuknak olyan eleme, amit mindenképp szeretne megvalósítani. A VMG diákja elmondta: a kertmozi ötletét tovább kívánja vinni.

Albert Alexa, a Kós iskola tanulója diák-alpolgármesterként szeretné megvalósítani a nyelvi, kulturális és sportversenyeket, mivel úgy látja, ezekre nagyon sok érdeklődő lenne.

A választási ünnepség egyben búcsú is volt, a leköszönő testületé, amely egy rövidfilmmel köszönt el. Fodor Enikő volt diákpolgármester úgy fogalmazott: ha egy szóban kellene összefoglalnia a munkájukat, az az érzékenyítés lenne.

– Megpróbáltuk elérni, hogy a tanulók jobban figyeljenek önmagukra, egymásra és a környezetükre, valamint hogy minél nagyobb felelősséget érezzenek egymás iránt – mondta Enikő.

T. Mészáros András polgármester is üdvözölte a leköszönő, illetve az új testületet.

– Az elmúlt három ciklus alatt bebizonyosodott: az érdi fiatalokra lehet számítani, felelősen gondolkoznak, felelősen látják önmagukat, társaikat és a lehetőségeiket, amelyekkel tudnak élni. A leköszönő diákok az elmúlt egy év alatt bizonyítani tudtak, oly módon, ami egész Érd közössége számára hasznos volt – mondta a polgármester, aki nagyon sok sikert kívánt a most megválasztott testületnek, valamint azt, hogy ők is ugyanúgy bizonyítsanak, mint elődeik, és ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük.