Bélyegkép

„Az időseket meg kell becsülni, az idősektől tanulni kell”

Ezekkel a szavakkal köszöntötte az érdi nyugdíjasokat T. Mészáros András polgármester az Idősek Világnapja alkalmából. Az Idősügyi Tanács idén is műsort szervezett a szépkorúak tiszteletére, akiket a Szepes Gyula Művelődési Központba invitáltak egy zenés előadásra.

Szakítva az előző évek hagyományával, idén két napon keresztül ünneplik a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából. Ez annak köszönhető, hogy az előző években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a programok iránt és nem volt elég hely mindenkinek. Idén ezt szerették volna kiküszöbölni, hogy a 12 érdi nyugdíjas klub tagjai, további érdi nyugdíjasok és az otthonokban élők, szociális rászorulók is részt vehessenek a tiszteletükre szervezett rendezvényen. 

– Én mindig azt szoktam mondani, hogy nehéz az érdi nyugdíjasokat megmozgatni, de most úgy látszik, hogy valami megindult, tetszett nekik az előző évek műsora és egyre több a jelentkező. Én úgy érzem, hogy ez is egy sikere az Idősügyi Tanácsnak, hogy nem hiába dolgozunk, nem hiába próbáljuk összefogni a nyugdíjasokat – mondta el Druzsin József, az Idősügyi Tanács tagja.

Az Idősek Világnapja alkalmából T. Mészáros András polgármester is köszöntötte a nyugdíjasokat. Beszédében elmondta, hogy az érdi városvezetésnek fontos a nyugdíjas korosztály támogatása és az időseknek lehetőségük van elmondani, ha valamiben hiányt szenvednek. Eljön az az időpont, amikor rászorulunk mások segítségére és ezt a rászorultságot nem éreztetni kell, hanem segíteni a másikon.

– Néha eszembe jut, hogy nekem már ott kéne ülni Önök között, de azért mégis jobb itt állni és Önöket köszönteni. De valóban ez a helyzet, hogy múlik az idő és ennek ellenére, vagy éppen ezért egyre nagyobb megbecsülést kell kapnia az időseknek az unokáktól, a gyermekektől és ilyen módon a közösségtől is, ettől a várostól is. Ennek a tiszteletnek, ennek a köszöntésnek az a lényege, hogy ezt minél több ember számára egyértelművé tegyük és tudomására hozzuk. Az időseket meg kell becsülni, az idősektől tanulni kell, az idősek példáját figyelembe kell venni, és sorolhatnám mindazt a jót, amit Önöktől kapnak unokáik, gyermekeik, környezetük. Ha ezt nem vesszük észre, akkor rossz gazdái vagyunk a saját életünknek – mondta el ünnepi beszédében T. Mészáros András. 

Idén Simonyi Krisztina és Zsiga László színművészek köszöntötték az érdi szépkorúakat: örökzöld slágerekkel, régi táncdalokkal készültek és megmosolyogtatták az eseményen résztvevő nyugdíjasokat. A program végén az Idősügyi Tanács minden résztvevőnek egy szál rózsával kedveskedett.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email