22_03_29_erdmost_nincskep

„Az időseket meg kell becsülni, az idősektől tanulni kell”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Az időseket meg kell becsülni, az idősektől tanulni kell”

Ezekkel a szavakkal köszöntötte az érdi nyugdíjasokat T. Mészáros András polgármester az Idősek Világnapja alkalmából. Az Idősügyi Tanács idén is műsort szervezett a szépkorúak tiszteletére, akiket a Szepes Gyula Művelődési Központba invitáltak egy zenés előadásra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szakítva az előző évek hagyományával, idén két napon keresztül ünneplik a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából. Ez annak köszönhető, hogy az előző években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a programok iránt és nem volt elég hely mindenkinek. Idén ezt szerették volna kiküszöbölni, hogy a 12 érdi nyugdíjas klub tagjai, további érdi nyugdíjasok és az otthonokban élők, szociális rászorulók is részt vehessenek a tiszteletükre szervezett rendezvényen. 

– Én mindig azt szoktam mondani, hogy nehéz az érdi nyugdíjasokat megmozgatni, de most úgy látszik, hogy valami megindult, tetszett nekik az előző évek műsora és egyre több a jelentkező. Én úgy érzem, hogy ez is egy sikere az Idősügyi Tanácsnak, hogy nem hiába dolgozunk, nem hiába próbáljuk összefogni a nyugdíjasokat – mondta el Druzsin József, az Idősügyi Tanács tagja.

Az Idősek Világnapja alkalmából T. Mészáros András polgármester is köszöntötte a nyugdíjasokat. Beszédében elmondta, hogy az érdi városvezetésnek fontos a nyugdíjas korosztály támogatása és az időseknek lehetőségük van elmondani, ha valamiben hiányt szenvednek. Eljön az az időpont, amikor rászorulunk mások segítségére és ezt a rászorultságot nem éreztetni kell, hanem segíteni a másikon.

– Néha eszembe jut, hogy nekem már ott kéne ülni Önök között, de azért mégis jobb itt állni és Önöket köszönteni. De valóban ez a helyzet, hogy múlik az idő és ennek ellenére, vagy éppen ezért egyre nagyobb megbecsülést kell kapnia az időseknek az unokáktól, a gyermekektől és ilyen módon a közösségtől is, ettől a várostól is. Ennek a tiszteletnek, ennek a köszöntésnek az a lényege, hogy ezt minél több ember számára egyértelművé tegyük és tudomására hozzuk. Az időseket meg kell becsülni, az idősektől tanulni kell, az idősek példáját figyelembe kell venni, és sorolhatnám mindazt a jót, amit Önöktől kapnak unokáik, gyermekeik, környezetük. Ha ezt nem vesszük észre, akkor rossz gazdái vagyunk a saját életünknek – mondta el ünnepi beszédében T. Mészáros András. 

Idén Simonyi Krisztina és Zsiga László színművészek köszöntötték az érdi szépkorúakat: örökzöld slágerekkel, régi táncdalokkal készültek és megmosolyogtatták az eseményen résztvevő nyugdíjasokat. A program végén az Idősügyi Tanács minden résztvevőnek egy szál rózsával kedveskedett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email