Bélyegkép

Szüretre készültek az Ófalusi óvodában

Idén 14. alkalommal rendezték meg a szüreti mulatságot az Érdi Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvodájában. A belépő ezúttal is 3-4 fürt szőlő volt, melyből mustot készítettek a gyerekek közreműködésével. A szüreti mulatságra a szülőket is várták, akik így gyermekükkel tölthették a délelőttöt.

A szüreti mulatságon a gyerekek megismerhették a szüreti hagyományokat, megnézhették, hogyan dolgozzák fel a szőlőt és mi készül belőle a csapatmunka eredményeként. Az óvoda 27 literes présében készítették a mustot, a kisebbek a szőlő mosásában segítettek, a nagyobbak a szőlő préselésébe kapcsolódtak be. 

– Minden évben nagyon jó hangulatban telnek ezek a programok, ma is 9 órától vártuk az anyukákat, szülőket. Zsíroskenyérrel, pogácsával készültünk, de bízunk abban, hogy elég fürt szőlő gyűlik össze a must elkészítéséhez – mondta el Pócsiné Sivák Erzsébet, az Ófalusi tagóvoda vezetője.

Az óvónők kézműves foglalkozásain a gyerekeknek lehetőségük nyílt csuhébábut készíteni, nyomdával szőlőt és más őszi gyümölcsöket festeni és lisztgyurmából gyümölcsöt formázni. Az alkotásokat haza is vihették. 

– Az alapítványi vásárra már készítettünk különböző díszeket, őszi dekorációkat az óvónőkkel, amiket jelképes áron meg is vásárolhattak a helyszínen, ezzel pedig az alapítványt támogatták – tette hozzá az óvodavezető.

A szüreti mulatságon 11 órától Szendrey Marót Ervin lépett fel az Áldás együttessel és megtáncoltattak minden látogatót. 

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email