Bélyegkép

Szilárd burkolatot kapott a Papagáj utca

Augusztus végén kezdték el a Papagáj utca aszfaltozását, amely egy hónap elteltével, szeptember végére el is készül. A korábban rossz állapotban lévő utca szilárd burkolattal való ellátását Simó Károly alpolgármester, a választókerület képviselője kezdeményezte és a 2018-as évi választókerülti alapból finanszírozta.

– Minden évben azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb utcát szilárd burkolattal lássuk el. Az előző években már több aszfaltozást végeztünk itt a környéken is, idén a Papagáj utca került sorra. Ez egy fontos utca, hiszen nagyon sok szülő közlekedik erre reggelente és a délutáni időszakban a Batthyány Általános Iskola és a Fácán közi óvoda közelsége miatt. Én azt gondolom, hogy a Fehérvári út és az iskola közötti részen fontos volt, hogy megfelelő burkolat legyen és az oktatási-nevelési intézmények megközelítése olyan módon történjen, ami nem zavarja az itt lakókat sem. Az utcakép ezzel rendezettebb lesz és a lakókörnyezet is kellemesebbé válik – mondta el Simó Károly.

A lakók gyakran panaszkodtak amiatt is, hogy az itt közlekedők a nagy sietségben nem mindig tartják be a sebességhatárt. Simó Károly azt is kiemelte, hogy erre a problémára fokozottan odafigyelnek: forgalomcsillapító eszközök telepítése is zajlik az utcában, melyek a száguldozást is megfékezik majd. A vízelvezető árkok kialakítására a Batthyány-program harmadik ütemében kerül majd sor, amely egy komplexebb beruházást tesz majd lehetővé.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email