Érd TV

A tévé a Telekom hálózatán kezdettől fogva, a Digi kábeltévén 2016. június 23. óta fogható az egész járás területén. Potenciális nézőszáma 2007-ben kb. 40 ezer fő volt, ma azonban már meghaladja a 100 ezret, de egyes adásai az interneten – a tévé önálló létezésének idején az azóta megszüntetett erdtv.hu oldalon, manapság az Érdmost YouTube-csatornáján – is elérhetőek.[3] A csatorna nettó adásideje nagyjából napi 10-11 óra, a fennmaradó időben a rádió adása hallható a képújság alatt, melyen a médiaközpont híreinek kivonata, információk és hirdetések forognak. Az Érd TV műsorismertetése 2014-2018 között az Érdmoston is fellelhető volt, ám a honlap 2018 végi vérfrissítése óta csak az Érdi Újságban érhető el.

Vétel

A DIGI HÁLÓZATÁN:
A DIGI hálózatán elérhető a 418 Mhz-es frekvencián, illetve az érdi lakótelepen a 386 Mhz-es frekvencián.
A MAGYAR TELEKOM HÁLÓZATÁN:
– IPTV: Az ÉRD TV alapértelmezett helye a 202-es programhely, ez azonban néhány régebbi set-top box használatakor, vagy egyedi beállítás miatt változhat.

 – DIGITÁLIS KÁBELTELEVÍZIÓ:

-Frekvencia: 220 MHz
-Moduláció: 256QAM
-Szimbólum sebesség: 6875 kSym/s
-LCN: 230

Az Érd TV műsora

Többszáz adag székelykáposzta készült a rászorulóknak vasárnap a Topoly utcai katolikus templom kertjében. A melegételből a hajléktalanszálló lakóinak is jutott. Március végéig minden vasárnap főznek majd a különböző egyházak és az önkéntesek, de konzervekkel is segítik a nehéz helyzetben lévőket.
Megnyílt a Parkvárosi Közösségi Házban (2030 Érd, Gépész utca 14.) Kovács Judit fotográfus Fények, Árnyak, Színek nevet viselő kiállítása. Az alkotót érdi kiállításáról, fényképezéshez fűződő viszonyáról és a most kiállított alkotások különlegességeiről kérdeztük.
Óperencián innen... Ezzel a címmel nyílt kiállítás az Iharos Népművészeti Egyesület fennállásának 25. évfordulója alkalmából a százhalombattai Matrica Múzeumban. A tárlaton az egyesület tagjainak az utóbbi években készült alkotásai láthatók, egészen május 31-ig.