22_03_29_erdmost_nincskep

Angol oltási igazolásokkal segítenek a Romicsban beoltottakon

22_03_29_erdmost_nincskep

Angol oltási igazolásokkal segítenek a Romicsban beoltottakon

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény segíti azokat, akiket a szakrendelőben oltottak be, hogy olyan oltási igazolást kapjanak, amely angol nyomtatványon bizonyítja, hogy mindkét oltáson átestek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Bárány Zsolt, főigazgató a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény közösségi oldalán ismertette, a korlátozások enyhítésével egyre többeknek lesz szüksége külföldi utazás esetén arra, hogy a magyar nyelven kiadott oltási igazoláson kívül angol nyelvű nyomtatványon is bizonyítsák, mindkét oltásukat megkapták.

A főigazgató kitért rá, a hatóságok és az érdekképviseletek között komoly vita zajlik arról, kinek milyen feladata van, de a hírek szerint a felhő alapú (EESZT) megoldáson már dolgoznak.

Bárány Zsolt viszont arról számolt be, hogy

a szakrendelőben vállalják, hogy annak az 1000 fő feletti személynek, akiket március 19/20-án, majd április 23/24-én az intézményben oltottak be, azoknak segítenek az angol nyelvű oltási igazolvány megszerzésében.

A főigazgató részletezte, ilyen irányú igényüket a titkarsag@erdirendelo.hu címen jelezzék, amely után a munkatársak visszajeleznek, mikorra tud az igénylő személyesen elmenni az igazolásért.

Hangsúlyozta, az igénylő mindenképp hozza magával a rendelőben kapott oltási igazolást (nem a plasztik védettségi igazolványt), emellett lehetőség szerint hozza magával az angol nyelvű nyomtatványt, személyes adatait (név, születési dátum, TAJ-szám).

„Ezek birtokában az igazolást néhány perc leforgása alatt ki tudjuk adni, természetesen ingyenesen”

– húzta alá Bárány Zsolt, hangsúlyozva, az angol igazolást csak azok kérhetik az intézménytől, akik itt vették fel az oltásukat.

További cikkeink

További cikkeink

A 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alakjának, Hincz Gyulának műveiből nyílt kiállítás április 13-án

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email