22_03_29_erdmost_nincskep

Villáminterjú dr. Bács Istvánnal

22_03_29_erdmost_nincskep

Villáminterjú dr. Bács Istvánnal

A januári közgyűlésen dr. Bács István alpolgármester felszólalt az ellenzéki képviselők magatartásáról. A felszólalás kapcsán rövid interjút készítettünk vele.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A közgyűlésen volt egy nagy visszhangot kiváltott felszólalása. Nem bánta meg?

 

– Egy cseppet sem.

 

– A kijelentések, amiket ott tett, nem jellemzőek önre.

 

– Mindösszesen két kijelentést tettem, és hangsúlyoztam, hogy azok az én véleményemet tükrözik. Mindkét esetben azt a masszát minősítettem, amely jelenleg hazánk és Érd destabilizálásában érdekelt és megtesz ezért bármit. Felszólalásom elején képmutató, álszent, aljas bandának, végén pedig részben megismételve az előzőeket, az egész formációt képmutató, álszent, hazug bandának tituláltam. A jelenlévő négy képviselő ennek a bandának a tagja.

 

– De voltak ott nyomdafestéket nem tűrő szavak is.

 

– Voltak. Mind idézet jobb és bal oldalról egyaránt. Felszólalásom célja nem ezen kifejezések elfogadtatása volt. Vélem, hogy helytelen ezeket közbeszédben használni, némelyiket még magánbeszélgetések alkalmával sem illik kiejteni. Véleményem szerint fontos volt valakinek felhívni a figyelmet a magát baloldalinak nevező képződmény álságos hozzáállására. Nem működik, hogy meghurcolják mondjuk Bayer Zsoltot azért, mert nekik nem tetszőket mond, de vele szemben mondjuk Nagy Blankát cirógatjuk. Egy-egy.

 

– Akadtak keményebb felütések is.

 

– El kell fogadni, hogy aki a szélsőjobbos Jobbikkal egy platformra kerül, annak bizony az ő kijelentéseiért is vállalni kell a felelőséget. Ezzel is a mérhetetlen képmutatásra kívántam reagálni. Megszokott az ellenzéktől, hogy teljesen összemossa Fideszt és a KDNP-t, kiforgatják szavaikat és a másik ellen támadnak vele. Bizony, ha a DK, az MSZP vagy az LMP összebútorozik a Jobbikkal, akkor már nem csak a saját, de szövetségesük bűneiért is felelniük kell. Van bőven saját bűnük, ha tetézik az az ő dolguk, de le nem tagadhatják.

 

 

– A választásokig erre a hangnemre számíthatunk?

 

A magam részéről nem tervezem. El kellett mondani? Felétlen. Nekem kellett elmondani? Ebben nem vagyok biztos. Most kellett elmondani? Már régen kellett volna. Ők persze a továbbiakban is kikérnek majd maguknak mindent, és elmondják, csak azért nem szentek, mert ateisták. Ha valaki érzékenységét megbántottam, azt őszintén sajnálom, de mint mondtam, csak a híradókban megjelenteket idéztem. Így egyben nyilván tömény volt, és a bandatagok sem gondolták, hogy ezzel valaha is szembesítik őket. Javaslom, a jövőben úgy, mint az elmúlt években, koncentráljunk Érd fejlődésére, hiszen feladat is, lehetőség is akad bőven. Én ezt teszem.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email