22_03_29_erdmost_nincskep

Újra a jégen

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra a jégen

Alig egy hónapot pihentek és az Érdi Jégcsarnok adottságainak köszönhetően a júniusban véget érő edzések után már augusztus elején újraindult – sőt, kibővült – a munka a Kárpáti Farkasok jégkorongozóinál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2019-ben létrehozott egyesület már 250 sportolóval rendelkezik, amely annak fényében különösen is elismerésre méltó, hogy a folyamatos és jelentős létszámnövekedés a pandémia alatt sem állt meg. Ennek köszönhetően idén az eddigi U8-as, U10-es, U12-es és U14-es korosztályok mellett a 2021/22-es évadban már U16-os és U18-as csapatai is lesznek a Kárpáti Farkasoknak.

„Az U8-asoknál és az U10-eseknél rengetegen vagyunk, ezért nagyon sok csapatot ki tudunk állítani, az U12-eseknél három csapatunk van, az U14-esek további egy csapattal bővültek és lett U16-os és U18-as korosztályunk is”

– ment bele a részletekbe Hegyi Ádám, szakmai vezető.

Bár a Kárpáti Farkasok állománya folyamatosan bővül és a szinte egész éves edzéslehetőségnek köszönhetően folyamatosan fejlődik, az egyesületnél tisztában vannak vele, hogy még idő kell ahhoz, hogy az elit szintjére érjenek, de jó úton vannak efelé.

„Az U16-U18-as korosztályoknál már lehetnek elvárásaink, de nyilván mindenki azért dolgozik és azért jön ide nap, mint nap, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, de ennek megvannak a felépített lépcsőfokai, hogyan szeretnénk elérni”

– fogalmazott a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője, aki elmondta, a két legidősebb korosztályba máshonnan érkeztek játékosok, hiszen a két és fél éve működő klub első palántái nem idősödtek még bele ezekbe a csapatokba. Kifejtette, bár az U16-osoknál elegen vannak, az U18-asoknál kicsit kevesebben, ezért egyrészt várják további játékosok jelentkezését, másrészt az U16-osokból többen felversenyeznek, amely értékes tapasztalatszerzés számukra.

Hegyi Ádám arról is beszélt, a legkisebb, U8-as korosztályukban viszonylag kevés utolsóéves van, aminek örülnek, mert ez azt jelenti, hogy ők már 2-3 évet eltöltöttek a klubnál, de természetesen szeptembertől folytatják a Hokisuli és Korisuli programokat heti két alkalommal.

A már igazolt sportolók pedig az edzések mellett edzőmeccsekkel is készülnek a vélhetően szeptember második felében induló bajnokságokra. A héten több együttesük is az elit utánpótlásműhelyeknek számító Vasas, Újpest, Óbudai Hockey Akadémia hármassal is összecsaptak.

Hegyi Ádám az edzőmeccsekkel kapcsolatban kifejtette, az U12-esektől a nagyobbakig már bizonyos játékelemeket is gyakorolnak, de nem számít, hogy nyernek vagy veszítenek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email