22_03_29_erdmost_nincskep

Újjáépítenék a Szapáry-kastélyt

22_03_29_erdmost_nincskep

Újjáépítenék a Szapáry-kastélyt

Állami, illetve uniós forrásból újjáépítené a város az 1971-ben lebontott Szapáry-kastélyt, ami a jövőben kulturális és turisztikai célokat szolgálhatna. Erről Csőzik László polgármester beszélt az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális egyesület megemlékezésén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mohács közelgő 500-ik évfordulójára, 2026-ra újjáépítené a Szapáry-kastélyt, vagy legalább megmentené a megmaradt zegzugos pincerendszert, és rendbehozná a gazdatiszti házat az érdi városvezetés. 

A Szapáry-kastély rekonstrukciós projektjét áprilisban elküldték a Megyei Jogú Városok Szövetségének (amelyet a kormány kért fel az uniós támogatások hasznosításának terveire). Csőzik László közvetlenül a miniszterelnöknek is levelet írt, ismertetve a kastély múltját, és vázolva esetleges jövőjét.

Az újraálmodott épület (amit a szerencsére fennmaradt tervek, dokumentumok alapján lehetne rekonstruálni) turisztikai és kulturális célokat egyaránt szolgálna, és emléket állítana a KALOT Népfőiskolának is. A gazdatiszti házban pedig (ami most lakatlanul áll) galériát rendeznének be.

 

A miniszterelnöknek írt levélre egyelőre nem érkezett válasz, de a városvezetés bízik abban, hogy Mohács 500-ik évfordulóját már Érden ünnepelheti a nemzet.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email