Szúnyoggyérítés Martonvásáron

Martonvásár belterületén szúnyoggyérítés lesz, Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel. A gyérítést földi úton, melegköd-képzéssel végzik június 17-én, 19.40-től.

Esőnapot június 19-20-án tartanak. Alkalmazott készítmény:

Az alábbiakat javasolják a lakosságnak:

– A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

– A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

– A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

– A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.

– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

– Emberre, állatra (gerinces) nem ártalmas, és a méhekre sem, mivel azok a kijuttatás kezdetekor már „visszarepültek” a kaptárba.

Következő alkalommal biológiai gyérítést fognak alkalmazni a patak és a vízfolyás mentén, kombinálva a mostani gyérítéssel – írják Martonvásár közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör