22_03_29_erdmost_nincskep

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

22_03_29_erdmost_nincskep

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNI) kedden az internetes oldalán. Mind a 22 vizsgált szennyvíz-mintában kimutatható volt a koronavírus omikron variánsa.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az év végi emelkedés után 2022 első hetében „nem volt megfigyelhető további növekedés a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában”. A vizsgált városok többségében stagnáló tendencia jellemző, enyhe csökkenés egyedül a vizsgált Budapest környéki települések közös mintájában (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) volt tapasztalható – írta az NNK.

Hozzátették: a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja nyolc minta esetében az „emelkedett”, míg 14 minta esetében a „mérsékelt” tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgányba esett. Mind a 22 vizsgált szennyvíz-mintában kimutatható volt a koronavírus omikron variánsa.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken, továbbá gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email