Sífutás: körülményes szezon után két ezüsttel zárt

Az idei szezonban nem voltak ideálisak az edzés- és versenykörülmények, ennek ellenére a Vasas SC érdi sífutója, Ferbár Csongor két ezüstérmet így is szerzett az idényben, miután a biatlon ob-n sprint 3 km-en, és a sífutó ob-n klasszikus 4 km-en is második lett.

A járványhelyzet miatt az idei sífutó szezonban nem tudott külföldre utazni a Vasas SC érdi sífutója, Ferbár Csongor, aki itthon végezte a felkészülést, melyet megnehezített, hogy kevés hó esett és a Galyatetőre is csak néhány (verseny)hétvégére tudtak elutazni.

Ennek ellenére január végén egy szabad stílusú sífutóversenyen a serdülő II-es mezőnyben három kilométeren negyedik lett. Ezt követően február közepén a biatlon országos bajnokság sprint számában indult az érdi sportoló, aki három kilométeren két lövészet közül csak az első körben hibázott egyet, ennek ellenére így is ezüstérmet szerzett.

Múlt hétvégén pedig a sífutó országos bajnokságot rendezték előbb szabadstílusban, ahol négy kilométeren negyedik lett a serdülő II-esek között, majd klasszikus stílusban – szintén a serdülő II-es mezőnyben – újabb ezüstérmet szerzett.

Ferbár Csongor számára ezzel valószínűleg véget is ért az idei versenyszezon, bár a tervek szerint még március közepén megtartják a diákolimpiai küzdelmeit, de ebbe még az időjárás és a járványhelyzet is közbeszólhat.