22_03_29_erdmost_nincskep

Problémák vannak a tárnoki óvodával

22_03_29_erdmost_nincskep

Problémák vannak a tárnoki óvodával

Nem működik megfelelően a fűtés az új tárnoki óvodában, ahol meleg víz sincs – Lukács László tárnoki polgármester közösségi oldalán emellett beszámolt az utak portalanításáról és a Vadlúd utcai körforgalom állapotáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Lukács Lászlóhoz több jelzés érkezett az ügyben, miért nincs fűtés az új óvoda épületében. Erre az a választ adta, van fűtés, csak nem működik tökéletesen.

Kifejtette, a tervezéskor a bölcsőde és az óvoda közös telken, közös közművet, fűtést, meleg vizet és konyhai ellátást kapott, ami nem szerencsés helyzet, de ennél részletesebben nem írt a problémáról. Azt megjegyezte, hogy a fűtés az óvoda bekapcsolódásakor nem tudott tökéletesen funkcionálni mindkét épületben, mert a kazán rendszeresen lekapcsolt.

„A hiba felderítése folyamatban van, de a nevelői munkát mindez nem akadályozza, a szükséges feltételek adottak!”

– húzta alá, megjegyezve, az intézményben nincs mosogatásra alkalmas meleg víz, mert a közös konyha a bölcsőde területén van. Hozzátette, a konyha fejlesztése folyamatban van, így a gyermekek étkeztetését ideiglenesen az óvodában kell megoldaniuk.

„Hogy az óvoda tervezése és engedélyezése hogy futhatott végig konyha és udvar nélkül, az egy másik kérdés, amivel most szintén nem szeretnék foglalkozni”

– fogalmazott Lukács László.

A tárnoki polgármester beszámolt arról is, hogy pályázaton nyertek harminc facsemetét, melyek elhelyezése nem volt egyszerű, mert kisebb fákra számítottak, végül az iskola udvarára és a Majomszigetre kerültek a fák.

Lukács László írt arról is, hogy Dr. Koósné Haris Edina, a Heinrich Antal Ház vezetője a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat záró sajtótájékoztatóján vehette át a Közösségek kategória Községek alkategóriájának járó díjat.

Ismertette azt is, hogy önkormányzati bérleményben működik a GoodsMarket helyi üzlet, amelynek bérleti konstrukciójáról hosszas tárgyalássorozat végén sikerült megegyezniük, ennek köszönhetően felújították az üzletet, amely múlt héten nyitott újra.

A település vezetője beszámolt a legutóbbi testületi ülésen tárgyaltakról is, ahol többek között az is kiderült, mennyi pénzt kaphatnak vissza azok, akik befizették a 250 ezer forintos csatornahozzájárulást. Erről itt írtunk bővebben!

Lukács László ismertette azt is, az ülésen szavaztak a költségvetésről is, mely újra meg lett csapolva, de még mindig tartalmaz minimális tartalékot.

„Megállapításra került, hogy 2021-ben az időarányos teljesülések mind bevételi, mind kiadási oldalon jól haladnak”

– húzta alá Lukács László, aki megemlítette azt is, hogy megduplázták a képviselőknek járó juttatást, amelyet az eddigi 28 ezer forintról 56 ezerre emelkedik.

Lukács László beszámolt róla, hogy az idősek világnapján köszöntötték a tárnoki időseket, hétfőn pedig egy bűnmegelőzési sorozat keretében tart előadást nekik a rendőrség.

A tárnoki polgármester beszámolt arról is, hogy lezárult a közbeszerzés a Vadlúd utcai körforgalom ügyében. Ismertette, négy érvényes pályázatot adtak be és elindult a döntési folyamat, bekérik a szükséges hiánypótlásokat és elkészíthetik a végső költségvetést.

Tudatta azt is, hasonlóan jól halad az utak portalanítására szánt keret felhasználásának előkészítése is. A kormánydöntésre még várnak, de az úttervezés és engedélyezés ügymenetét már elindították és a közbeszerzési eljárást is hamarosan kiírják. A támogatásra valószínűleg még pár hétig várni kell, amint megjön, kezdődhetnek a felújítások is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email