22_03_29_erdmost_nincskep

A németországi katasztrófa következményei a vártnál is komolyabbak lehetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

A németországi katasztrófa következményei a vártnál is komolyabbak lehetnek

A németországi áradások közvetlen gazdasági hatása ugyan kezelhető, ám hosszabb távon komoly változásokat indukálhat, nem csak ezen a területen, de politikai, társadalmi téren is, mondta el az Érd FM 101.3 reggeli műsorában Vizler András, Langsurban élő újságíró.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, heves esőzések miatt kialakult villámárvizek teljes falvakat sodortak el. Emberek százai vesztették el otthonaikat és egyre több a halálos áldozatok száma is.A katasztrófa németországi halálos áldozatainak számát még mindig nem lehet tudni pontosan, mert a hatóságok továbbra is nagy erőkkel kutatnak az eltűntek után. Az viszont egyre biztosabbnak látszik, hogy nem kellett volna ennyi áldozatot szednie az árvíznek.

Vizler András, Langsurban élő újságíró a Bundáskenyérben mesélt a katasztrófa közvetlen környezetéből.


Közben a páratlanul súlyos németországi árvizek után a koronajárvány fellángolásától tartanak az érintett területeken. A hatóságok gyors, tömeges oltásokra készülnek, mivel az ideiglenes szálláshelyeken és a mentési, romeltakarítási munkákban rengetegen vannak együtt, szűk helyen, így megnőtt a fertőzési veszély. Az árvizek eddig 160 életet követeltek és egyre élesebb bírálatok érik a katasztrófa-védelmet. Mint kiderült, a meteorológiai szolgálat napokkal korábban jelezte a várható, nagy csapadékot, de az illetékes hatóságok nem figyelmeztették a lakosságot. Többek között azért, mert nem működtek az előírt jelzőberendezések, szirénák, sem a katasztrófavédelem külön, országos mobil-hálózata.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email