Nemet mondunk az erőszakra!

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozatot fogadott el a nők elleni erőszak megszüntetéséről, majd 1999-ben november 25-ét a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává nyilvánította. A Szociális Gondozó Központ a világnap alkalmából rájuk hívja fel a figyelmet, amihez mi is csatlakoztunk.

Mintegy ötven helyen találkozhatunk ma Érden azokkal a piros női sziluettekkel, amelyeken különböző figyelemfelkeltő statisztikai adatokkal hívják fel a figyelmet a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjára. A Mária utcában az ÉRD FM 101.3 stúdiójának az ablakában is van egy, hiszen mi is nemet mondunk az erőszakra!

A járvány kezdete óta a duplájára nőtt a bántalmazás miatt segítséget kérők száma. Mondj NEM-et az erőszakra!

A MASZSZ és az Idea közös kutatása alapján Magyarországon a nők fele tapasztalt zaklatást a munkahelyén. Ez egy olyan probléma, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, nem lehet róla nem tudomást venni. 

Az érdi Szociális Gondozó Központ elkötelezett a nők megsegítéséért, így kampányukban olyan meghökkentő tényeket és adatokat közölnek, amelyek révén reméljük minél többen az ügy mellé állnak!