22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem megyünk suliba április 19-től!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem megyünk suliba április 19-től!”

„Nem megyünk suliba április 19-től!” névvel szervezett eseményt az ADOM Diákmozgalom a központi iskolanyitások ellen. A kezdeményezők szerint érthetetlen, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ADOM Diákmozgalom azt kéri a kormánytól, ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást április 19-től és a középiskolákban továbbra is maradjon online oktatás, amíg a tanárok immunitása nem alakul ki.

Az eduline.hu azt írja, a diákmozgalom azt kéri, a szülőknek ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni, illetve a védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére. Hangsúlyozzák, a kormány nyújtson segítséget a tanároknak az online oktatáshoz.

Az ADOM Diákmozgalom április 19-re – a tervezett iskolanyitási napra – szervezett eseménye szerint nem szabad elhamarkodott lépést tenni. Amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, akkor arra kérik a középiskolásokat, ne menjenek iskolába, a tanárokat pedig arra, online folytassák a tanítást.

Az Eduline szerkesztőségének küldött emailekből kiderül, a diákok, szülők és tanárok visszajelzései alapján nincs értelme az érettségi előtt két hétre visszaengedni a középiskolákba a végzősöket. Sokan attól tartanak, ha április végén megfertőződnek az iskolában, akkor éppen az írásbeli érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email