22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem ezt érdemelné a város”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem ezt érdemelné a város”

Három helyszínen, a Molnár utcában, a 6-os útnál és a Kakukk-hegyen szedtek szemetet szombaton a horgászok és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek. Ez volt a civil várostakarítás harmadik, utolsó állomása, de a munka még nem ért véget: kamerákat is felszerelnek, hogy megóvják a megtisztított részeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három hétvégén át takarított a város különböző pontjain három civil szervezet. A környezetvédők, a nagycsaládosok és a Horgászegyesület az  Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Takarítsuk ki az országot” elnevezésű pályázatán mintegy öt-ötmillió forintot nyert erre a célra. A forrást nemcsak a szennyezett területek megtisztítására, hanem megóvására is fordítják: lesz, ahol betonelemeket, lesz, ahol vadkamerákat szerelnek fel, hogy megakadályozzák a szemét „újratermelődését”.

Így nézett ki a 6-os úthoz közeli helyszín szerdán, illetve szombat délelőtt, miután a gép megkezdte a takarítást.

– Nem ezt érdemelné a város, hogy ezt csinálják vele – mondta a hetedikes Gergő, aki a 6-os út mentén takarított szombaton. Nagyon sok szemét volt itt, kézi erővel nem is bírták volna. A gép a nagyját összeszedte, az önkéntesek pedig az aljnövényzetet tisztították meg.

A Molnár utcában még rosszabb volt a helyzet, mert ott a meredek hegyoldalon nem tudták felhozni a hulladékot, legfeljebb csáklyával. Ide is gépi segítséget vártak a horgászok.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email