22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília szerint húsvétra minden regisztráltat beoltanak

22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília szerint húsvétra minden regisztráltat beoltanak

Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, mert az a cél, hogy húsvétig minden regisztrált megkapja az oltóanyagot és erre minden reális esély megvan – közölte az Operatív Törzs legutóbbi tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint mondta, az oltóanyag-szállítmányok beérkezése ütemének és az oltócsoportok tevékenységének köszönhetően minden reális esély megvan arra, hogy a regisztráltakat a húsvét körüli időszakra beoltsák.

A tisztifőorvos részletezte, a védőoltási munkacsoport folyamatosan vizsgálja a szakmai újdonságokat és más országok tapasztalatait, hogy gyorsítani lehessen az oltások beadását.

Müller Cecília ismertette, az izraeli egészségügyi minisztérium szerint a Pfizer vakcinájának első oltása 75%-os védettséget biztosít, de részletesen elemzik az oltóanyag beadásának következményeit: az oltás több mint 90 százalékkal csökkenti a megbetegedés esélyét és a betegség súlyossága miatti kórházi kezelések számát.  Az ottani tapasztalatok szerint – idézte tisztifőorvos a közleményt – 98,9 százalékkal kisebb az halálozás veszélye.

Müller Cecília beszámolt arról is, hogy kontrollcsoport-vizsgálatok szerint az AstraZeneca vakcinájának beadása esetén 63 százalékos az oltás hatásossága, ha az első és a második dózis között négy hét telik el, de ha legalább hat hét, akkor ez a szám már 73 százalék.

Müller Cecília elmondta, Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma, ami „nagy szám ahhoz képest, hogy heroikus küzdelmet kell folytatni az oltóanyagért”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email